FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 3. studenoga

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. studenoga.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. studenoga.

ZAGREB - Po završetku sjednice Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će se konferencija za novinare na kojoj će čelni ljudi HFP-a izvijestiti o odlukama s te sjednice (13,30 sati, HFP, Ivana Lučića 2). Sjednica Upravnog odbora HFP-a održava se nakon dvomjesečne stanke, a između ostalog očekuje se da će njegovi članovi donijeti odluke o najpovoljnijem ponuđaču za većinske dioničke udjele u dvije hotelsko-turističke tvrtke - Hotele Koločep i Kaštelansku rivijeru, za koje je stiglo 14 odnosno 2 ponude. Očekuje se i određivanje roka za podnošenje obvezujućih ponuda za Jadroplov, za čijih su 65,49 posto dionica sredinom kolovoza neobvezujuće ponude dostavile tri tvrtke.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, direktor misije Agencije Vlade SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u Hrvatskoj William Jeffers te direktor projekta Poduzetna Hrvatska James Packkard Winkler potpisat će pismo namjere o međusobnoj suradnji Ministarstva, USAID-a i administracije tog projekta. Nakon potpisivanja, održat će se konferencija za novinare. Poduzetna Hrvatska je projekt tehničke potpore Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i poduzetnicima u cilju povećanja ulaganja, zaposlenosti i profitabilnosti poduzeća, potpore ulaganjima i poboljšavanja mogućnosti kreditiranja kroz regionalne garancijske fondove (13 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Infoarena počinje dvodnevna konferencija 'Identity Management'. Predavači na konferenciji su domaći i strani stručnjaci koji se u svom poslu susreću s problemima zaštite identiteta i upravljanjem tom zaštitom. Tako će se, primjerice, razmatrati teme identiteta u digitalnom svijetu, kibernetičkog kriminala, biometrije, krađe identiteta i druge (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Vodstvo Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare 37. međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija 'Info', 28. međunarodni sajam knjiga i učila 'Interliber' i 3. izložbu poslovnog obrazovanja i upravljanja ljudskim potencijalima 'Educa plus' koje će se održati od 8. do 12. studenoga (11 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15, Klub izlagača).

SISAK - Članovi Uprave Ine na konferenciji za novinare izvijestit će o modernizaciji Rafinerije nafte Sisak i drugim novostima u poslovanju Ine (11 sati, Rafinerija nafte Sisak, A. Kovačića 1).

ZAGREB - Na okruglom stolu u organizaciji Lider pressa 'Rast poslovnog optimizma u Hrvatskoj - zabluda ili ne', bit će predstavljeni rezultati Hendal-Liderova indeksa poslovnog optimizma HLIPO, vrijednost kojega pokazuje da je poslovna zajednica optimistična nakon otvaranja pristupnih pregovora Hrvatske sa Europskom unijom. Indeks poslovnog optimizma HLIPO zajednički je projekt poslovnog tjednika Lider, istraživačke agencije Hendal i Ekonomskog instituta Zagreb (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u rujnu ove godine bila je veća za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je na godišnjoj razini, prema rujnu prošle godine, zabilježen rast od 6,6 posto, desezonirani su podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od listopada 2004. do rujna 2005. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od listopada 2003. do rujna 2004. veća je pak za 4,9 posto. Ti su podaci izračunati iz indeksa trend-ciklusa koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz 2005. iznosila je 4.417 kuna, što je nominalno za 1,5, a realno za 1,4 posto više u odnosu na srpanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za kolovoz 2005. u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 5,7 posto, a realno za 2,6 posto. Za razdoblje od siječnja do kolovoza 2005. prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je 4.344 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2004. nominalno više za 4,8 posto, a realno za 1,7 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙