FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 16. studenoga

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 16. studenoga.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. studenoga.

OPATIJA - U Opatiji počinje tradicionalno trodnevno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista 'Ekonomska politika Hrvatske u 2006.', na kojemu će o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za sljedeće razdoblje raspravljati predstavnici Vlade i brojni ekonomisti. Kako je najavljeno, prvog dana savjetovanja govorit će premijer Ivo Sanader na temu 'Ekonomska politika Vlade za 2006. godinu'. Na svečanom otvaranju sudionicima savjetovanja obratit će se izaslanik Predsjednika Republike, a na početku radnog dijela skupa o stanju hrvatskog gospodarstva govorit će akademik Vladimir Stipetić (10 sati, Grand Hotel Adriatic, Maršala Tita 200).

ZAGREB - Zaklada Konrad Adenauer organizira stručnu konferenciju 'Modeli uspješne gospodarske tranzicije', za parlamentarne zastupnike iz zemlja jugoistočne Europe. Teme skupa su metode reguliranja gospodarske politike u kontekstu pristupanja EU-u, vođenje uspješne gospodarske politike, porezna politka i privatizacija (9.30 sati, Restoran Paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

ZAGREB - Tvrtka Coca Cola Beverages Hrvatska predstavit će Izvješće o izdržljivosti tvrtke. To je prvo takvo izvješće u Hrvatskoj, a predstavlja ključni javni dokument o ekološkim, socijalnim i ekonomskim učincima tvrtke za prethodnu godinu (14 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Tvrtka Deutche Messe predstavit će na konferenciji za novinare program CeBIT-a, sajma informatičke i komunikacijske tehnologije, koji će se od 9. do 15. ožujka 2006. održati u Hannoveru, a bit će riječi i o stanju na svjetskom i europskom ICT tržištu (11 sati, Hotel Arcotel Allegra, Branimirova 29).

ZAGREB - Pokazatelji obračuna BDP-a u Hrvatskoj po proizvodnoj metodi pokazuju da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvaren relativno visoki rast bruto dodane vrijednosti od 5 posto, nakon skromne stope rasta od 1,9 posto u prvom kvartalu. Tako ostvaren rast bruto dodane vrijednosti u prvom polugodištu ove godine iznosi 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Na relativno visoki 5-postotni rast bruto dodane vrijednosti u drugom ovogodišnjem kvartalu, u odnosu na isto razdoblje lani, najviše je utjecao rast bruto dodane vrijednosti u rudarstvu, vađenju, prerađivačkoj industriji i opskrbi energentima, od 8,6 posto te u financijskom posredovanju i poslovanju nekretninama, za 6,9 posto. S druge strane, najveći utjecaj na usporavanje rasta bruto dodane vrijednosti imalo je građevinarstvo, koje je u drugom ovogodišnjem tromjesečju zabilježilo rast od svega 0,7 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙