FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 27. listopada

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. listopada:
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. listopada:

CAVTAT - U sklopu "Dana hrvatskog turizma 2005", koji se do 28. listopada u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) održavaju u Cavtatu, održat će se stručni skup "Hrvatska u svjetskom turističkom okruženju", na kojem će domaći i inozemni sudionici iznijeti viđenje pozicije hrvatskog turizma na međunarodnom tržištu (10 sati, Hotel Croatia). U poslijepodnevnim satima održat će se sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj se uz izvješće o tijeku ovogodišnje sezone očekuje i usvajanje Prijedloga programa rada HTZ-a za 2006. godinu (17 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - Konzultantska kuća Arhivanalitika organizira okrugli stol i predstavljanje knjige "Veza koja nedostaje - kako povezati razvoj tržišta kapitala i gospodarski rast", nastale u sklopu studije "Perspektive razvoja financijskog posredovanja u Hrvatskoj". Urednik knjige je direktor Arhivanalitike Velimir Šonje, a knjiga obuhvaća radove devet domaćih i inozemnih suradnika. Pokrovitelj događaja je ministar financija Ivan Šuker, a u radu okruglog stola se očekuju predstavnici Ministarstva financija, HNB-a, poslovnih banaka, tvrtki te sudionika na tržištu kapitala (10,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavit će na konferenciji za novinare novosti u zimskom redu letenja, koji vrijedi od 30. listopada ove godine do 25. ožujka iduće godine (10,00 sati, Croatia Airlines, Bani 75 b, Buzin).

ZAGREB - Informatička tvrtka IBM Hrvatska organizira okrugli stol na kojem će predstaviti aktivnosti svoj odjela Business Consulting Services (BCS), a jedna od glavnih tema okruglog stola biti će pregled zajedničkog projekta s Inom, koji predstavlja jedan od najvećih BCS projekata u industrijskom sektoru srednje i istočne Europe (10,00 sati, IBM, Miramarska 23)

OPATIJA - U opatijskom Gradskom poglavarstvu bit će potpisana četiri ugovora o nastavku realizacije Projekta zaštite od onečišćenja voda u kanalizacijskom sustavu Liburnijske rivijere. U sklopu projekta bit će izgrađeno više crpnih stanica na širem opatijskom području, a vrijednost radova procijenjena je na oko 20 milijuna kuna. Projekt je planiran u suradnji sa Svjetskom bankom, a ostvaruju ga Hrvatske vode-Jadranski projekt d.o.o. U povodu svečanog potpisivanja ugovora održat će se konferencija za novinare (Poglavarstvo Grada Opatije, u 11,30 sati).

ZAGREB - INA Naftaplin je na hrvatskim naftnim poljima u prvih devet mjeseci proizveo 545.509 tona nafte, a na inozemnim poljima u Egiptu još 70.019 tona. Uz to, proizvedeno je 231.262 tona kondenzata, pa ukupna proizvodnja kapljevine iznosi 776.771 tona, podatci su Naftaplina. U devet mjeseci ove godine na kopnenim plinskim poljima u Panonu proizvedeno je 1,03 milijardi prostornih metara prirodnog plina, a u jadranskom podmorju na polju Ivana 255 milijuna, te na polju Marica 77 milijuna prostornih metara. Tako je potrošačima u proteklih devet mjeseci na raspolaganju bilo više od 1,36 milijardi kubika plina, a svi su se "viškovi" utiskivali u podzemno skladište u Okolima u kojem je sredinom listopada za predstojeću zimu bilo pohranjeno više od 525 milijuna prostornih metara plina.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙