FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 9. studenoga

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 9. studenoga.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. studenoga.

ZAGREB - Austrijski ured za vanjsku trgovinu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira Austrijsko-hrvatski simpozij zaštite okoliša i alternativnih energija na kojemu će se raspravljati o alternativnim energijama u gospodarstvu, gospodarenju otpadom te vodama i odvodnji. U sklopu simpozija bit će održana konferencija za novinare (početak skupa u 9 sati, konferencija za novinare u 10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog adriatic instituta za javni poredak i godišnjeg International Leaders Summita predstavit će knjigu 'Flat Tax: kako provesti poreznu reformu i potaknuti gospodarski rast Hrvatske?'. Knjiga govori o mogućnosti uvođenja jedinstvene stope poreza na dohodak građana i dobit poduzeća, a sadrži i simulaciju učinaka jedinstvene stope poreza na gospodarstvo u Hrvatskoj (11 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U sklopu 37. međunarodnog sajma informacijske tehnologije, telekomunikacija i javnih medija - INFO 2005. na Zagrebačkom velesajmu održat će se 'Telekom dan' koji priređuje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Raspravljat će se o hrvatskom telekomunikacijskom tržištu, regulacijskom okviru za to tržište te o uvjetima za razvoj tržišne utakmice u telekomunikacijskoj branši u jugoistočnoj Europi. U okviru skupa bit će održana konferencija za novinare s temom napretka Hrvatske na polju telekomunikacija u procesu približavanja Europskoj uniji (9 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15 - dvorana Brijuni, konferencija za novinare u 11 sati).

ZAGREB - Hrvatske telekomunikacije i PBZ American Express održat će konferenciju za novinare u povodu izlaska na tržište novog zajedničkog proizvoda (T-HT, Savska 32 u 11 sati).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u listopadu bile za 0,5 posto više nego u rujnu, dok su u odnosu na listopad prošle godine više za 1,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih deset mjeseci ove godine su pak cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile za 3,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. U listopadu ove godine u odnosu na prethodni mjesec cijene energije porasle su za jedan posto, cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,7 posto, cijene intermedijarnih proizvoda, osim energije za 0,4 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto te kapitalnih proizvoda za 0,1 posto. Promatrano prema djelatnostima, najveći se rast proizvođačkih cijena u listopadu u odnosu na rujan bilježi u proizvodnji metala, za 5,5 posto, dok su cijene u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i toplom vodom porasle dva posto.

ZAGREB - Građevinske tvrtke - pravne osobe s pet i više zaposlenih završile su u Hrvatskoj u prošloj godini izgradnju 6.240 stanova, što je za 1,5 posto više nego prethodne godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Potkraj prošle godine, te tvrtke imale su 6.443 stana u gradnji, što je za 35,2 posto više nego u isto vrijeme 2003. godine kada su ih imale 4.767. Ukupna korisna površina stanova završenih 2004. godine iznosi 402.398 četvornih metara, a prosječna korisna površina novog stana 64,5 četvornih metara. Najviše je dovršeno dvosobnih stanova 2.661 te trosobnih 1.521, dok je jednosobnih 1.223.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u tvrtkama i ustanovama u Zagrebu isplaćena za kolovoz ove godine iznosila je 5.210 kuna i bila je za 0,7 posto ili 38 kuna veća u odnosu na prosječnu plaću za srpanj, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Prosječna zagrebačka neto plaća za kolovoz bila je ujedno za 18 posto ili 793 kune veća od državnog prosjeka za taj mjesec, koji je iznosio 4.417 kuna. Prosjek neto plaće u Zagrebu za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 5.184 kune ili 6,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 822

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙