FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-Gospodarstvo-za srijedu, 2. studenoga

ZAGREB, 2. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za srijedu, 2. studenoga:
ZAGREB, 2. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za srijedu, 2. studenoga:

SLAVONSKI BROD - U prostorima Holdinga Đure Đakovića održat će se simbolična primopredaja 23 nova zatvorena teretna vagona namijenjena prijevozu paletiranog tereta, izrađena za potrebe Hrvatskih željeznica (HŽ). Nakon primopredaje vagona, predsjednik Uprave HŽ-a Davorin Kobak, direktor Holdinga Đure Đakovića Josip Buicić i predsjednik Uprave Specijalnih vozila Bartol Jerković dat će izjave za novinare (15 sati, Mile Budaka 1).

ZAGREB - Ekonomski institut Zagreb (EIZ) ocjenjuje da brojni pokazatelji ukazuju na solidan gospodarski rast u trećem tromjesečju, nakon usporavanja gospodarske aktivnosti u prvom tromjesečju ove godine i snažnog oporavka u drugom tromjesečju, tako da se u 2005. godini može očekivati realan rast BDP-a od 3,6 posto, a uz nastavak pozitivnih gospodarskih trendova BDP bi u 2006. mogao porasti 3,9 posto.

Inflacija koja se za ovu godinu očekuje na razini 3,1 posto, iduće bi se godine mogla kretati na razini oko 2,4 posto, navodi se u najnovijem izdanju Croatian Economic Outlook Quarterly EIZ-a.

ZAGREB - Broj ukupno zaposlenih u rujnu ove godine u Hrvatskoj zabilježio je lagani pad od 0,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, privremeni su podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Krajem rujna u Hrvatskoj su bile zaposlene ukupno 1.419.962 osobe. Broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio je pritom 1.108.032 i u odnosu na kolovoz manji je za 0,4 posto, odnosno za 4.053 osobe.

Broj nezaposlenih u rujnu porastao je 1,1 posto u odnosu na kolovoz, na 294.310 osoba, pri čemu je stopa registrirane nezaposlenosti u rujnu iznosila 17,2 posto.

OSIJEK - U osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) krajem rujna bile su evidentirane 30.244 nezaposlene osobe, što je 2,1 posto manje nego u kolovozu i 4,3 posto manje njegu u rujnu prošle godine.

Po istim podacima, u posljednjih šest mjeseci bilježi se prosječni mjesečni pad nezaposlenosti od 2,1 posto, a ove je godine, do sada, zabilježen ukupan prosječni godišnji pad od 0,9 posto.

ZAGREB - Prodajne cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u rujnu ove godine bile 0,5 posto više u odnosu na kolovoz te 0,7 posto veće u odnosu na cijene iz rujna prošle godine, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje.

Cijene industrijskih proizvoda u Zagrebu su u prvih devet ovogodišnjih mjeseci bile veće za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

ZAGREB - Trgovačka tvrtka Elektropromet u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 730 tisuća kuna neto dobiti, što je za 16,1 posto manja dobit nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza. Zarada po dionici u promatranom je razdoblju iznosila 1,29 kuna.

Ukupni su prihodi Elektroprometa u prvih devet mjeseci ove godine ostvareni u iznosu od 377,6 milijuna kuna i bili su 7,1 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

faks: 01/4808 822

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙