FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 21. studenog

ZAGREB, 20. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 21. studenog.
ZAGREB, 20. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 21. studenog.

ZAGREB - Dvodnevni Konferencijski sajam "Nordijski dani u Hrvatskoj", kojeg po drugi put organiziraju veleposlanstva Danske, Norveške, Švedske i Finske, počinje na Zagrebačkom velesajmu, a na otvaranju će, kako je najavljeno, biti nazočan predsjednik Republike Stjepan Mesić. Tema ovogodišnjeg sajma su "Energija i okoliš", a cilj mu je prezentacija nordijskih i hrvatskih tvrtki te uspostava novih poslovnih kontakata u sektoru energije i okoliša. Riječ je o najvećem nordijskom događanju s tom tematikom koje je organizirano izvan Skandinavije. Konferencijski sajam okupit će više od stotinu nordijskih tvrtki iz sektora energije i okoliša. Očekuje se i sudjelovanje između 400 i 500 tvrtki sa hrvatske strane, koje će sastati s nordijskim tvrtkama na unaprijed dogovorenim individualnim sastancima. (9 sati, kongresna dvorana Zagrebačko velesajma, Avenija Dubrovnik 15 ).

ZAGREB - Tvrtka Agrokor održat će konferenciju za novinare povodom potpisa ugovora o dugoročnom kreditu za refinanciranje sa više banaka. (11 sati, prostorije Agrokora, Trg Dražena Petrovića 3/20 kat)

ZAGREB - Tvrtke Europapress holding i McKinsey&Company na prigodnoj će svečanosti dodijeliti nagrade poduzetnicima koji su sudjelovali u natječaju projekta "Ideja". Pobjednici su odabrani između gotovo 700 poslovnih planova. (20 sati, prostorije Europapress holdinga, Koranska 2).

ZAGREB - Nakon deset godina poslovanja u Hrvatskoj, tvrtka dm Hrvatska predstavit će rezultate poslovanja i svoju upravu (10,30 sati, dvorana Opera hotela Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Nastavlja se snažan rast kredita banaka u Hrvatskoj, posebice rast kredita stanovništvu koje se u rujnu zadužilo za novih gotovo dvije milijarde kuna, što je i rekordni mjesečni nominalni porast kredita. Po podacima Hrvatske narodne banke, ukupni su krediti banaka svim sektorima na kraju rujna ove godine iznosili 147,6 milijardi kuna, u čemu su krediti stanovništvu zastupljeni sa 50,7 posto, a poduzećima 39,3 posto. U odnosu na mjesec prije to je povećanje kredita za 2,7 milijardi kuna, što je po veličini drugi ovogodišnji mjesečni porast, nakon rekordnog povećanja u svibnju, od 3,1 milijarde kuna. Na godišnjoj razini, u odnosu na rujan 2004., ukupni su krediti banaka povećani za 24,6 milijardi kuna, što predstavlja godišnju stopu porasta od 20 posto. Pritom su krediti stanovništvu zabilježili godišnju stopu rasta od 22,3 posto, a trgovačkim društvima 13,7 posto.

ZAGREB - Na jedan osobni automobil u vlasništvu građana - fizičkih osoba dolazi između troje i četvero, odnosno statistički 3,53 građana, pokazuju podaci Ministarstva unutarnjih poslova o broju registriranih cestovnih vozila u Hrvatskoj krajem listopada. Od ukupno više od milijun i 374 tisuće osobnih automobila, 1,25 milijuna ili 91,4 posto bilo je krajem listopada u vlasništvu fizičkih osoba, a 118.664 ili 8,4 posto u vlasništvu pravnih osoba. Gledajući sva registrirana cestovna vozila u Hrvatskoj, od njih 1,81 milijuna, 1,57 milijuna ili 86,7 posto bilo je u vlasništvu građana - fizičkih osoba, dok je 241.933 ili 13,3 posto bilo u vlasništvu pravnih osoba.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙