FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 24. studenoga

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. studenoga.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. studenoga.

OPATIJA - Prva međunarodna konferencija i izložba "Intermodalni prijevoz u jugoistočnoj Europi: jadranske luke - jadranska vrata Europe" počinje s dvodnevnim radom u Opatiji. Teme konferencije su politika Europske unije i intermodalnost, intermodalnost odnosno suradnja svih prometnih sektora i prometna politika u jugoistočnoj Europi, jadranska luke i intermodalna mreža između Dunava i Jadrana, financiranje intermodalnih projekata te oprema i industrija intermodalnog prometa. Na konferenciji se očekuju oko 200 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Slovenije te predstavnici Europske komisije. Tim povodom bit će održana i konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Europske intermodalne udruge i Inermodalnog promotivnog centra Dunav-Jadran (početak skupa u 9 sati, konferencija za novinare u 11 sati, Hotel Ambasador, F. Peršića 1).

ZAGREB - Pomoćnica ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ema Culi održat će brifing za novinare i prezentaciju na temu "Hrvatska trgovina i institucionalno uređenje kroz novi zakon o trgovini (13 sati, konferencijska dvorana u Kabinetu ministra, Ulica grada Vukovara 78)

DUBROVNIK - U Dubrovniku počinje 18. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Tema skupa je aktualna problematika zakonodavstva u ugostiteljstvu i turizmu s naglaskom na prilagodbu hrvatskih normi sa standardima i sustavima u Europskoj uniji (EU). Svoja iskustva u procesu usklađivanja s europskom regulativom predstavit će slovenski ugostitelji te predstavnici Njemačkog udruženja hotelijera i ugostitelja. Raspravljat će se i o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, a bit će riječi i o financiranju u turizmu i ugostiteljstvu (10 sati, Hoteli Babin Kuk).

ZAGREB - HVB Splitska banka organizira susret s novinarima tijekom kojega će makroekonomske trendove u hrvatskom i gospodarstvima SAD-a i eurozone predstaviti stručnjaci HVB grupe (9 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Kompanija Master Card International predstavit će tehnološke novosti u korištenju Master Card kartica - minijaturnu antenu ugrađenu u karticu za obavljanje transakcija putem radio valova i druge novosti (11 sati, Hotel Sheraton, kneza Borne 2).

ZAGREB - Prehrambena industrija Podravka i turistička tvrtka Sunce Global potpisat će Ugovor o poslovnoj suradnji, kojim Podravka postaje službeni konzultant pri uspostavi i održavanju HACCP sustava u svih hotelima tvrtke Sunce Global (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Šansu da se zaposli u prvih šest mjeseci nakon prijave Zavodu za zapošljavanje ima manje od trećine nezaposlenih, i to većoj mjeri mlade osobe pri čemu su muškarci u određenoj prednosti pred ženama. Tijekom prošle godine na evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavilo se 245.409 osoba, a u prvih 180 dana nakon prijave zaposlilo se njih 31,4 posto, podaci su iz najnovijeg Analitičkog biltena HZZ-a. Drugim riječima, pojašnjavaju analitičari HZZ-a, opseg ili vjerojatnost zapošljavanja u prvih 180 dana nakon prijave iznosila je 31,4 posto. Pritom je kod muškaraca vjerojatnost ranijeg zapošljavanja iznosila 32,1 posto, a žena 30,7 posto. Podaci pak o dobnoj strukturi pokazuju da vjerojatnost ranijeg zapošljavanja opada s dobi novoprijavljenih osoba.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙