FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 15. studenoga

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 15. studenoga.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. studenoga.

ZAGREB - Rukovoditelj sektora Ekonomskog odjela za razvoj ljudskih resursa Regije Europe i Središnje Azije u Svjetskoj banci Arup Banerji predstavit će izvješće o povećavanju mogućnosti zapošljavanja u istočnoj Europi i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza (10,00 sati, Informacijski centar Svjetske banke, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, IV kat).

ZAGREB - Na sastanku predstavnika Hrvatskih željeznica (HŽ) i Zajednice europskih željeznica (CER) bit će prikazano stanje na Hrvatskim željeznicama i projekt restrukturiranja HŽ-a, a razgovarat će se i o europskim trendovima u prometnoj politici. CER je krovna europska organizacija za područje željezničkog prometa koja okuplja 45 željezničkih poduzetnika i infrastrukturnih poduzeća iz EU, zemalja kandidata (Bugarska, Hrvatska i Rumunjska) te BiH, Norveške, Srbije i Crne Gore i Švicarske. Težište CER-ovih aktivnosti usmjereno je na promicanje razvoja žaljeznice kao održivog prijevoznog sustava koji je poslovno učinkovit i usklađen sa zahtjevima zaštite okoliša. Kako je najavljeno iz HŽ-a, nakon sastanka predstavnika HŽ-a i CER-a (iza 17 sati), bit će objavljeno priopćenje za medije.

ZAGREB - Predstavnici Optima Telekoma na konferenciji za novinare govorit će o poslovanju tvrtke u zadnjih 12 mjeseci, od početka njezina rada. Također će se osvrnuti na aktualnosti glede liberalizacije telekomunikacijskog tržišta te najaviti godišnje ciljeve Optima Telekoma (10,00 sati, Optima Telekom, Bani 75 a, Buzin).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u devet ovogodišnjih mjeseci ukupno realizirano 267,5 milijuna pismonosnih usluga, što je 8,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Nešto malo više od 34 posto ukupnog devetomjesečnog prometa pismonosnih usluga ili 92,15 milijuna ostvarena je u trećem ovogodišnjem tromjesečju (srpanj-rujan), što je 2,9 posto više nego u drugom tromjesečju ove, te 5,2 posto više nego u trećem tromjesečju prošle godine. Oko 93 posto ukupnih devetomjesečnih pismonosnih usluga ili 242,04 milijuna ostvarena je u unutrašnjem prometu, što je u odnosu na devet lanjskih mjeseci porast od 9,9 posto.

ZAGREB - Nakon snažnog rasta deviznih i kunskih depozita u bankama u Hrvatskoj tijekom udarnih ljetnih, turističkih mjeseci, znatan, premda nešto manji porast deviznih depozita nastavljen je i u rujnu s povećanjem od gotovo dvije milijarde kuna, dok je kod kunskih depozita rujanski rast bio osjetno usporeniji. U povećanju deviznih depozita prednjači stanovništvo, koje je svoje devizne račune tijekom rujna podebljalo za novih gotovo 1,5 milijarde kuna. Po podacima Hrvatske narodne banke, ukupni su devizni depoziti na kraju rujna premašili iznos od 86,8 milijardi kuna, sa godišnjom stopom rasta za nominalnih oko 8 posto, dok su ukupni štedni i oročeni kunski depoziti iznosili 27,4 milijarde kuna i na godišnjoj razini bilježe porast od 18,8 posto. U ukupnim deviznim depozitima više od 83 posto čine depoziti stanovništva, a udio građana u kunskim depozitima premašuje 52 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙