FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 25. listopada

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događajeza utorak, 25. listopada.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za utorak, 25. listopada.

ATENA - U Ateni će biti potpisan Ugovor o Energetskoj zajednici između Europske unije i skupine zemalja jugoistočne Europe - Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Turske i Privremene uprave Ujedinjenih naroda na Kosovu. U ime Hrvatske, ugovor će potpisati ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Ugovorom o Energetskoj zajednici uspostavlja se jedinstveno regionalno energetsko tržište, za sada električnom energijom i plinom, te omogućuje njegovo integriranje u postojeće tržište EU-a. Ugovorom se također ukidaju carine i količinska ograničenja i omogućuje slobodan prijenos i trgovanje električnom energijom i plinom.

ZAGREB - U Zagrebu počinje dvodnevna, deseta godišnja konferencija telekom industrije središnje i istočne Europe, na kojoj će sudjelovati brojni stručnjaci u tom području te predstavnici mobilnih operatera u regiji. Na programu su analiza tržišta mobilnih telekom usluga, zakonska regulativa telekom businessa, marketing telekom usluga i druge teme (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Zagrebački Šumarski fakultet, Hrvatska gospodarska komora i Udruženje drvno- prerađivačke industrije organiziraju okrugli stol na temu 'Operativni program razvoja industrijske prerade drva'. Na skupu će biti predstavljene studije i projekti u izradi tog programa (10 sati, Šumarski fakultet - stara zgrada, dvorana 4A, Svetošimunska cesta).

ZAGREB - Udruženje obrtnika grada Zagreba i Revijski odbor Zlatne igle Zagreba održat će konferenciju za novinare u povodu 70. jubilarne Zlatne igle Zagreba, tradicionalne modne revije zagrebačkih obrtnika. Kako se najavljuje, svoje radove na 70. Zlatnoj igli prikazat će 20 zagrebačkih krojača, a priredba će se održati 6. studenoga (11 sati, Ilica 1a).

ZAGREB - Nakon trinaest mjeseci uzastopnih negativnih stopa, građevinski radovi u kolovozu su zabilježili pozitivnu stopu rasta i bili su za 5,5 posto veći u odnosu na kolovoz prošle godine. No, indeks fizičkog obujma građevinskih radova u prvih osam mjeseci ove godine i nadalje bilježi negativnu stopu i u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manji su za 4,4 posto, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku. U strukturi građevnih radova i dalje dominiraju ostale građevine. Tako je u kolovozu na ostalim građevinama odrađeno 56 posto ukupnih sati rada, a na zgradama 44 posto sati rada. Isti je omjer statistika zabilježila i kod radnih sati prema vrstama gradnje, pa je na novim građevinama u kolovozu odrađeno 56 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 44 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙