FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 23. studenog

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 23. studenog.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. studenog.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se poslovni susret hrvatskih gospodarstvenika sa gospodarskim izaslanstvom Srbije, u kojem su predstavnici deset tvrtki iz područja industrije metala i nemetala, trgovine, proizvodnje namještaja, farmaceutike i poljoprivredno-prehrambene djelatnosti. Razgovarat će se o unapređenju gospodarske suradnje koja bilježi trend rasta. Hrvatske je prošle godine u Srbiju i Crnu Goru izvezla roba za 294 milijuna američkih dolara, što je za 54,1 posto više nego u 2003. godini, a hrvatski uvoz iz Srbije i Crne Gore iznosio je 140,9 milijuna dolara, što je rast od 83,4 posto (14,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije javno će objaviti odluke povodom raspisanih natječaja za dodjelu koncesija za uporabu frekvencija za obavljanje telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži uz uporabu radiofrekvencijskog spektra (tzv. WiMAX) za područje Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije. Riječ je o ukupno 10 koncesija (u Zagrebu dvije koncesije te po četiri u Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj županiji), za koje je Agencija objavila natječaj sredinom kolovoza. Za dodjelu tih koncesija Agencija je zaprimila ukupno 22 ponude. (12 sati, Agencija, Jurišićeva 13).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačke županije na susretu s novinarima predstavit će poduzetničke zone u Zagrebačkoj županiji (12,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Hrvatska udruga poreznih obveznika (HUPO) organizator je okruglog stola na kojem će biti riječi o prijedlogu proračuna za 2006. godinu (9,30 sati, HOK. Ilica 49/II).

ZAGREB - Tvrtka To One i mjesečnik Banka predstavit će novo, treće izdanje publikacije "Investicijski fondovi", u kojoj su detaljno predstavljeni svi aktivni otvoreni investicijski fondovi te obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi, kao i sva društva koja upravljaju otvorenim investicijskim i mirovinskim fondovima. Uz to, publikacija obrađuje i aktualne teme - "Fondovi i Europska unija" te "Nova zakonska regulativa" (11,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Otvaranje 2. međunarodnog sajma novih tehnologija i proizvoda, na kojem će sudjelovati oko 200 izlagača iz pet zemalja. Nove tehnologije i proizvode, te proizvode visoke tehnologije, inovacije u turizmu, ekološkoj poljoprivredi i zaštiti okoliša, na sajmu koji će trajati do 26. studenog, predstavit će izlagači iz Austrije, Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske. U sklopu sajma biti će održano i niz okruglih stolova i tematskih radionica (Dvorana Mladost na Trsatu u 11 sati).

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u listopadu ove godine bila veća za 7,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u prvih deset mjeseci ove godine porasla je za 5,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci za listopad pokazuju nastavak višemjesečnog trenda značajnog rasta industrijske proizvodnje, i to po većoj stopi od one u rujnu, kada je zabilježeno povećanje od 5,9 posto. Rast ukupne industrijske proizvodnje u listopadu ponajviše je rezultat 8,1-postotnog povećanja proizvodnje u prerađivačkoj industriji u odnosu na listopad prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙