FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London će od Washingtona tražiti objašnjenje o tajnim zatvorima CIA-e

LONDON/PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Velika Britanija će uime Europske unije, kojom trenutačno predsjeda, tražiti od Washingtonaobjašnjenja o aferi tajnih zatvora CIA-e, potvrdio je Foreign Officeu utorak, prenosi agencija France presse.
LONDON/PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Velika Britanija će u ime Europske unije, kojom trenutačno predsjeda, tražiti od Washingtona objašnjenja o aferi tajnih zatvora CIA-e, potvrdio je Foreign Office u utorak, prenosi agencija France presse.

"Na traženje više izaslanstava, Velika Britanija je u ime predsjedništva EU prihvatila pisati američkim vlastima da bi tražila objašnjenja o njihovoj reakciji na optužbe o tajnim zatvorima CIA-e u istočnoj Europi", rekla je glasnogovornica britanskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi AFP.

Ona nije navela kada će biti predano to pitanje, ali je rekla da će se to dogoditi vrlo skoro.

Odluka o traženju objašnjenja od Washingtona donesena je u ponedjeljak na sastanku šefova diplomacija 25 zemalja članica EU u Bruxellesu.

Za sada su Sjedinjene Države odbile demantirati ili potvrditi informacije tiska o postojanju tajnih zatvora u nekoliko europskih gradova gdje su navodno zatvoreni islamski teroristi.

Ne postoje dokazi o postojanju tajnih zatvora u kojima su islamistički zatvorenici CIA-e u Europi, već samo ozbiljne indicije", rekao je u utorak u Parizu Dick Marty, izvjestitelj jednog povjerenstva za taj problem u Vijeću Europe.

Švicarskog senatora i bivšeg državnog tužitelja 7. studenoga imenovalo je povjerenstvo za sudska pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (APCE) prije sljedećeg sastanka stalnog povjerenstva, previđenog za petak u Bukureštu.

On je u telefonskom razgovoru rekao da je tražio od američkih vlasti objašnjenja o listi organizacije Human Rights Watch o "31 zrakoplovu koji su poslužili CIA-i za transport islamističkih terorista prema tajnim zatvorima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙