FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetnik bijele kuće: američka politika zabranjuje mučenje

WASHINGTON, 3. studenoga 2005. (Hina) - Sjedinjene Države čine sve štoje potrebno da pobijede u ratu protiv terorizma, ali pri tome poštujupolitiku zabrane mučenja koja se odnosi na sve zatočenike, čak i naone koje moguće CIA drži u tajnom zatvoru, rekao je u srijedusavjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley.
WASHINGTON, 3. studenoga 2005. (Hina) - Sjedinjene Države čine sve što je potrebno da pobijede u ratu protiv terorizma, ali pri tome poštuju politiku zabrane mučenja koja se odnosi na sve zatočenike, čak i na one koje moguće CIA drži u tajnom zatvoru, rekao je u srijedu savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley.

SAD čini ono što je potrebno kako bi se zaštitio od terorističkih napada i pobijedio u borbi protiv terorizma, rekao je Hadley.

"Predsjednik je bio potpuno jasan da ćemo to činiti na način koji je u skladu s našim vrijednostima... i da Sjedinjene Države neće mučiti", rekao je Hadley novinarima.

Hadley je odbio potvrditi ili zanijekati postojanje tajnog kompleksa iz sovjetskog doba u Istočnoj Europi u kojem CIA drži te ispituje neke od najvažnijih uhićenih pripadnika al Qaide, kako je izvijestio The Washington Post.

Post je napisao da je kompleks dio tajnog zatvorskog sustava uspostavljenog prije skoro četiri godine a koji je u različito doba uključivao lokacije u osam zemalja uključujući nekoliko istočnoeuropskih.

Upitan kako SAD može zaštititi svoja načela ako su zatvori tajni Hadley je rekao da "činjenica da su tajni, pretpostavljajući da ima takvih mjesta" ne znači da će se tolerirati mučenje.

"Neki kažu da je test naših načela ono što činite kada nitko ne gleda", dodao je Hadley.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙