FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće američkog parlamenta istražit će priču Washington Posta

WASHINGTON , 11. studenog 2005. (Hina) - Vijeće za obavještajne službeameričkog parlamenta koje istražuje niz problema nastalih nakoncurenja više državnih tajni u toj zemlji, započet će istragu o pričiobjavljenoj u listu Washington Post o tajnom globalnom zatvorskomsustavu CIA-e, izvijestili su u četvrtak dužnosnici.
WASHINGTON , 11. studenog 2005. (Hina) - Vijeće za obavještajne službe američkog parlamenta koje istražuje niz problema nastalih nakon curenja više državnih tajni u toj zemlji, započet će istragu o priči objavljenoj u listu Washington Post o tajnom globalnom zatvorskom sustavu CIA-e, izvijestili su u četvrtak dužnosnici.

Predsjednik Vijeća, republikanac Peter Hoekstra iz Michigana rekao je kako će Vijeće razmotriti sve informacije u vezi s tim i ostalim spornim slučajevima, među kojima i onu o godišnjem izdvajanju oko 44 milijarde dolara za potrebe američkih tajnih službi.

"... curenje državnih tajni u posljednjih 12 do 18 mjeseci napravilo je nepopravljivu štetu našim naporima da učinkovito nastavimo voditi rat protiv terorizma", rekao je Hoekstra na konferenciji za novinare.

Također je kazao kako puno štete naneseno i američkim odnosima sa stranim zemljama koje su surađivale s američkim tajnim službama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙