FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva američka vojnika optužena za zlostavljanje Afganistanaca

KABUL, 30. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dva američka vojnika optuženasu da su tukla afganistanske zatočenike, priopćila je u nedjeljuamerička vojska, deset dana pošto su američki vojnici, protivnoislamskim običajima, spalili trupla talibana, što je prouzročilonegodovanje tamošnje vlade i više muslimanskih čelnika.
KABUL, 30. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dva američka vojnika optužena su da su tukla afganistanske zatočenike, priopćila je u nedjelju američka vojska, deset dana pošto su američki vojnici, protivno islamskim običajima, spalili trupla talibana, što je prouzročilo negodovanje tamošnje vlade i više muslimanskih čelnika.

"Dvojica američkih vojnika optužena su da su udarala zatočenike po prsima, ramenima i u trbuh", kaže se u priopćenju, dodajući da žrtve ipak nisu trebale liječničku pomoć. U priopćenju se dodaje da se incident dogodio u američkoj bazi u pokrajini Oruzgan na jugu zemlje, ali se ne precizira kada.

Sjedinjene Države u Afganistanu predvode vojnu koaliciju s gotovo 20.000 ljudi, među kojima je 18.000 Amerikanaca, sa zadaćom da hvataju pobunjenike protiv vlade, napose talibane koji su svrgnuti s vlasti koncem 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙