FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: županijsko Poglavarstvo o stanju u Lječilištu Topusko

SISAK, 21. studenog 2005. (Hina) - Poglavarstvo Sisačko-moslavačkežupanije večeras je na izvanrednoj sjednici dalo suglasnost LječilištuTopusko da od Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" iz Siska pozajmi milijunkuna za deblokiranje žiro-računa Top Termi Lječilišta koji jeIspostava Porezne uprave Ministarstva financija iz Gvozda danasblokirala zbog nepodmirenog PDV-a u iznosu od 458.575 kuna.
SISAK, 21. studenog 2005. (Hina) - Poglavarstvo Sisačko-moslavačke županije večeras je na izvanrednoj sjednici dalo suglasnost Lječilištu Topusko da od Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" iz Siska pozajmi milijun kuna za deblokiranje žiro-računa Top Termi Lječilišta koji je Ispostava Porezne uprave Ministarstva financija iz Gvozda danas blokirala zbog nepodmirenog PDV-a u iznosu od 458.575 kuna.

Račun je u blokadi i zbog duga Lječilišta jednoj zagrebačkoj tvrtki u iznosu od 200 tisuća kuna za nevraćenu pozajmicu za isplatu plaća.

"Pozajmicom od milijun kuna idućih dana isplatit će se plaće radnicima Lječilišta", kazala je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić (SDP), koja je za blokadu optužila HDZ.

Županica Lovrić rekla je da je račun danas blokiran bez ikakve najave, dan prije isplate plaća radnicima Lječilišta Topusko. Na računu je bilo osigurano 80 posto potrebnih sredstava za isplatu plaća za prošli mjesec, rekla je i napomenula da su plaćeni svi doprinosi za nju.

"Cjela situacija s blokadom žiro-računa potencirana i inscenirana od strane HDZ-a. Riječ je o HDZ-ovoj osveti zbog smjene ravnatelja Nenadića i političkom revanšizmu," rekla je županica i napomenula da je bivši ravnatelj Lječilišta Topusko smijenjen zbog nepravilnosti uočenih u revizijama poslovanja ustanove.

Izrazila je čuđenje što Porezna uprava nije pristala na odgodu plaćanja PDV-a, podsjetivši da je ranije pristajala na odgode u slučaju Lječilišta Topusko i mnogih drugih tvrtki.

Na sjednici Poglavarstva je rečeno da bi Državno odvjetništvo trebalo djelovanje u slučaju nepravilnosti u poslovanju Lječilišta Topusko utvrđenih revizijom poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙