FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: savjetovanje o hrvatskom govedarstvu

VINKOVCI, 17. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski stočarski centarpriredio je Drugo, dvodnevno, savjetovanje uzgajivača goveda koje jedanas počelo u Vinkovcima, a okupilo je oko 300 uzgajivača iz višehrvatskih županija.
VINKOVCI, 17. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski stočarski centar priredio je Drugo, dvodnevno, savjetovanje uzgajivača goveda koje je danas počelo u Vinkovcima, a okupilo je oko 300 uzgajivača iz više hrvatskih županija.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić podsjetio je kako se stočarstvo restrukturira i uspostavljaju novi proizvodni sustavi koji će biti potpuno konkurentni i prilagođeni europskim standardima.

"Usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s europskim u području poljoprivrede bit će odgovoran i opsežan posao, ali iskustva zemalja koje su nedavno pristupile EU-u pokazuju kako se nakon pristupa vrijednost poljoprivrednih proizvoda povećava, a seljaci su najzadovoljniji dio stanovništva", ohrabrio je Mikolčić proizvođače. Ustvrdio je kako je prošle godine započet operativni program razvoja govedarske proizvodnje već dao dobre učinke jer se proizvodnja mlijeka ove godine povećala za 15-ak posto, što je dobra podloga za uspješnije pregovore o kvotama.

Ravnatelj Hrvatskoga stočarskog centra (HSC) Franjo Poljak drži kako se treba odlučiti koju je govedarsku proizvodnju opravdano razvijati u Hrvatskoj i tomu prilagoditi uzgojni program. HSC zagovara pristup po kojemu se, ovisno o prilagođenosti uvjetima, može učinkovito proizvoditi i mlijeko i meso. Upravo zato očekujemo zanimljivu raspravu o uzgojnim programima, kazao je Poljak, komentirajući neke od tema savjetovanja.

Predavači će u dva dana savjetovanja govoriti o ekonomici proizvodnje mlijeka i mesa te genetici i proizvodnim sustavima, temeljima suvremene i isplative govedarske proizvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙