FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Metalurški fakultet i županija dogovorili se o suradnji

SISAK, 4. studenog 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županija iMetalurški fakultet u Sisku dogovorili su se da će zajedničkipridonijeti preustroju sisačke Valjaonice cijevi, izvijestili sunovinare danas županica Marina Lovrić i novi dekan Fakulteta dr.Prosper Matković.
SISAK, 4. studenog 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županija i Metalurški fakultet u Sisku dogovorili su se da će zajednički pridonijeti preustroju sisačke Valjaonice cijevi, izvijestili su novinare danas županica Marina Lovrić i novi dekan Fakulteta dr. Prosper Matković.

"Uključit ćemo Metalurški fakultet u pregovore o preustroju Valjaonice cijevi s 1555 radnika te pozivamo njegove znanstvenike da Županiji pomognu definirati stajališta o privatizaciji te tvornice", rekao je dožupan Rajko Mladenović na konferenciji za novinare. Podsjetio je da je Metalurški fakultet u Sisku jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj.

Do 15. studenoga trebao bi se raspisati natječaj za prodaju Valjaonice cijevi, t.j. Željezare, rekao je i dodao da postoje vrlo ozbiljne ponude za ulaganje u sisačku tvornicu.

Županica Lovrić je novom dekanu Matkoviću i prodekanima za nastavu i znanost dr. Ladislavu Laziću i dr. Mirku Gojiću čestitala Međunarodni dan znanosti i 45. obljetnicu osnutka Metalurškog fakulteta u Sisku.

Istaknula je da Županija od Fakulteta traži da se aktivnije uključi u društveni i gospodarski život grada Siska i Županije te da pridonese razvoju crne metalurgije. Županija je odlučila razvoj povjeriti struci te je prodekana za nastavu dr. Lazića kao županijskog predstavnika imenovala u Upravno vijeće Poduzetničkog centra LEDA u Sisku, u kojem je Županija jedan od 12 osnivača, rekla je.

Dekan Matković je rekao da je Metalurški fakultet u 45 godina stvorio oko 450 diplomiranih i oko 600 inženjera metalurgije, 40 magistara i 25 doktora metalurgije, te da su njegovi stručnjaci objavili oko 1000 znanstvenih radova, od kojih su zadnji objavljeni u japanskim i američkim stručnim časopisima. Fakultet svake godine upiše 50-ak novih studenata, a 10 do 15 ih diplomira.

Prodekan Lazić je rekao da bivše regionalne strukture nisu pridavale dužnu pozornost Fakultetu. Ocijenio je da je Hrvatska gotovo jedina zemlja u svijetu koja je gotovo uništila metaluršku proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙