FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarsko Poglavarstvo poduprlo prijedlog proračuna za 2006.

PULA, 15. studenog 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarskežupanije na današnjoj su sjednici u Puli poduprli prijedlog proračunaza 2006. koji bi trebao iznositi 214,850.000 kuna i koji bi za 2,5posto bio veći od ovogodišnjeg.
PULA, 15. studenog 2005. (Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli poduprli prijedlog proračuna za 2006. koji bi trebao iznositi 214,850.000 kuna i koji bi za 2,5 posto bio veći od ovogodišnjeg.

Po riječima pročelnice Županijskog odjela za financije Silvane Kostešić u tu su svotu uračunani nenamjenski prihodi od 119 milijuna kuna, 16 milijuna kuna namjenskih te 78 milijuna kuna prihoda od novca za decentralizaciju lokalne samouprave.

Kako je rečeno, za 19 kapitalnih razvojnih programa, među kojima su i istarsko Sveučilište te nova bolnica u Puli, Županija će izdvojiti 35 milijuna kuna, a od Europske komisije očekuje se potpora za prijavljene programe, poput studije o prikupljanju gospodarskog otpada.

Župan Ivan Jakovčić proračun je ocijenio socijalnim i razvojnim, no, kako je rekao, u prvom redu siromašnim. "Velik je apsurd da je proračun Istarske županije tako malen, manji je od pulskog, a očekivanja su golema", naglasio je.

Dodao je kako su se unatoč tomu uspjela nametnuti dva vrlo vrijedna projekta za Županiju: sveučilište i bolnica te da se Istarska županija nada daljnjoj suradnji s državom. Izrazio je uvjerenje kako će u Istri do kraja sadašnjeg mandata Poglavarstva nezaposlenost biti stvar prošlosti te da će se gospodarstvo snažno razvijati.

O proračunu za 2006. vijećnici Skupštine Istarske županije trebali bi raspravljati na sjednici 19. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙