FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Vukovarsko-srijemske županije

VUKOVAR, 11. studenog 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijskeskupštine u Vukovaru je danas obilježen Dan Vukovarsko-srijemskežupanije i blagdan njezina zaštitnika sv. Martina.
VUKOVAR, 11. studenog 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Vukovaru je danas obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan njezina zaštitnika sv. Martina.

Pozdravljajući uzvanike, predsjednik Županijske skupštine Mato Stojanović kao glavnu zadaću lokalnih vlasti izdvojio je podizanje standarda barem do razine prosjeka u RH.

Župan Božo Galić ustvrdio je kako ekonomski i financijski pokazatelji govore o laganom oživljavanju gospodarske aktivnosti u toj županiji u 2005. godini.

Prema njegovim riječima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji u ovoj je godini zabilježen pad nezaposlenosti s 35 na 29 posto, a industrijska proizvodnja povećana je za 4,3 posto.

Župan Galić zauzeo se za brzu decentralizaciju javnih poduzeća u Hrvatskoj te kvalitetnu privatizaciju županijskih tvrtaka Sladorane, Vupika i Vinke koje još nisu privatizirane.

U ime Vlade, Dan županije čestitao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković ocijenivši kako, "unatoč činjenici da je u Vukovarsko-srijemsku županiju u proteklom razdoblju uloženo puno novca iz državnog proračuna, to još uvijek niti izdaleka nije dovoljno za ono što žele njezini stanovnici".

Tijekom svečane sjednice nagrada Počast Županije za doprinos razvoju kulture uručena je pjesniku akademiku Dragutinu Tadijanoviću.

Nagradu za životno djelo primili su liječnik dr. Martin Rašić i povjesničar dr. Vladimir Horvat. Također su dodijeljene i godišnje nagrade te povelje Županije zaslužnim pojedincima, ustanovama, tvrtkama i udrugama.

Sjednici su, uz ostale, bili nazočni i biskup đakovački i srijemski mons. Marin Srakić i episkop osječko-poljski i baranjski Lukijan,

Prije svečane sjednice misno slavlje u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru predvodio je biskup đakovački i srijemski mons. Marin Srakić.

Izaslanstvo županije odalo je počast poginulima u obrani Vukovara i Hrvatske polaganjem vijenaca podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙