FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: uspješni turistički rezultati u županiji

DUBROVNIK, 8. studenog 2005. (Hina) - Turistička odredišta uDubrovačko-neretvanskoj županiji od početka godine do početkalistopada posjetilo je 907 tisuća turista koji su ostvarili 4,58milijuna noćenja.
DUBROVNIK, 8. studenog 2005. (Hina) - Turistička odredišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od početka godine do početka listopada posjetilo je 907 tisuća turista koji su ostvarili 4,58 milijuna noćenja.

U odnosu na isto razdoblje 2004. ostvareno je 16 posto više turističkih dolazaka i 15 posto više noćenja. Najbrojniji turisti bili su iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije.

Po riječima direktora Županijske turističke zajednice Vladimira Bakića, ovogodišnje vrlo uspješne rezultate u najjužnijoj hrvatskoj županiji treba procjenjivati i kroz analitičke podatke udjela turističkih kapaciteta i ostvarenih rezultata u Hrvatskoj.

Tako, ističe Bakić, Dubrovačko-neretvanska županija u ukupnim turističkim kapacitetima Hrvatske sudjeluje sa 7,2 posto, dok je njen udjel u ostvarenim noćenjima 8,5 posto.

Financijski promet u turističkom gospodarstvu porastao je između 20 do 25 posto, što će dodatno stabilizirati većinu gospodarskih subjekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, naglasio je Bakić.

Sektor ugostiteljstva s područja Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruje više od devet posto ukupnog takvog financijskog prometa u Hrvatskoj, a čak 13 posto financijskog prometa ugostiteljstva primorskih županija.

Ovi podatci jasno govore o iznadprosječnom uspjehu turizma Dubrovačko-neretvanske županije u sezoni 2005., zaključio je Vladimir Bakić.

(Hina) xhspa yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙