FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Oris ideja" u Beogradu

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - U beogradskom Muzeju suvremeneumjetnosti 26. studenoga otvorit će se izložba "Oris ideja", kojupriređuje zagrebačka tvrtka Ahitekst, izdavač zagrebačkoga časopisa zaarhitekturu i kulturu "Oris".
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - U beogradskom Muzeju suvremene umjetnosti 26. studenoga otvorit će se izložba "Oris ideja", koju priređuje zagrebačka tvrtka Ahitekst, izdavač zagrebačkoga časopisa za arhitekturu i kulturu "Oris".

Izložba "Oris ideja" rezultat je nastojanja uredništva časopisa da na jednom mjestu okupe i prikažu skice i likovno zanimljive crteže autora čiji su radovi objavljivani tijekom sedmogodišnjeg izlaženja toga dvomjesečnika.

Riječ je o radovima domaćih i stranih suvremenih arhitekata, ali i klasicima arhitekture, izjavio je Aleksandar Predojević iz tvrtke Arhitekst. Dodao je kako će posjetitelji imati priliku vidjeti radove Kenga Kumea, Igora Franića, Hansa Holleina i drugih.

Prva izložba "Oris ideja" organizirana je 2003. u Zagrebu, a nakon toga bila je postavljena u Brežicama, Splitu, Rijeci, Zadru, Firenzi, Ljubljani i Beču.

U sklopu Orisova arhitektonskog vikenda u Beogradu bit će otvorena i izložba naslovnica i tiskanih materijala časopisa "Oris" u galeriji "Ozon", a riječki arhitekt Idis Turato održat će predavanje "Arhitektura tranzicije" na Arhitektonskom fakultetu.

(Hina) pp/xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙