FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvoje Dumančić na međunarodnoj izložbi u Saumuru

ZAGREB/SAUMUR, 3. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački kipar HrvojeDumančić drugi put sudjeluje na međunarodnoj izložbi "SalonInternational de Saumur Art Cheval", koja je u cijelosti posvećenaumjetnosti o temi konja, i koja se 13. put održava u francuskom graduSaumuru.
ZAGREB/SAUMUR, 3. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački kipar Hrvoje Dumančić drugi put sudjeluje na međunarodnoj izložbi "Salon International de Saumur Art Cheval", koja je u cijelosti posvećena umjetnosti o temi konja, i koja se 13. put održava u francuskom gradu Saumuru.

Na Salonu su izložena 33 rada izabrana u konkurenciji 150 prispjelih radova.

Žiri od deset uglednih francuskih stručnjaka iz područja likovne umjetnosti, arhitekture, povijesti umjetnosti i kolekcionarstva dodijelio je Dumančiću plaketu kao priznanje jer će njegova brončana skulptura "Mémoire" s još 11 najzapaženijih radova s izložbe u Saumuru biti izložena u Parizu do kraja siječnja 2006.

Dumančić je inače dobitnik i Grand Prixa za najbolju skulpturu na istoimenu Salonu 2002.

Do sada je izlagao na tridesetak samostalnih i osam skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Osnovni motivi njegovih umjetničkih radova su konji, a svojim umjetničkim radom popularizira umjetnost o temi konja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙