FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Izložba "Osvajanje prostora" 28. listopada

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Izložbom "Osvajanje prostora",koja će biti otvorena 28. listopada u Klovićevim dvorima, Muzejsuvremene umjetnosti (MSU) predstavit će bečku Zbirku GeneraliFoundation i njezin reprezentativni pregled konceptualne umjetnosti,performansa i medijske umjetnosti 60-tih i 70-tih godina prošlogastoljeća, povezanih s djelima mlađe generacije umjetnika. MSU će tomizložbom nastaviti predstavljanje istaknutih međunarodnih muzejskihkolekcija, kao jedne od aktivnosti MSU-a do završetka njegoveizgradnje 2006., rekla je na konferenciji za novinare ravnateljicaSnježana Pintarić.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Izložbom "Osvajanje prostora", koja će biti otvorena 28. listopada u Klovićevim dvorima, Muzej suvremene umjetnosti (MSU) predstavit će bečku Zbirku Generali Foundation i njezin reprezentativni pregled konceptualne umjetnosti, performansa i medijske umjetnosti 60-tih i 70-tih godina prošloga stoljeća, povezanih s djelima mlađe generacije umjetnika. MSU će tom izložbom nastaviti predstavljanje istaknutih međunarodnih muzejskih kolekcija, kao jedne od aktivnosti MSU-a do završetka njegove izgradnje 2006., rekla je na konferenciji za novinare ravnateljica Snježana Pintarić.

Zbirku Generali odlikuje kontinuitet, profesionalizam i kvaliteta, napomenula je, dodavši kako se ta zbirka usredotočuje na društveno-političke teme koje su za širu publiku "teške".

Kustosi su izložbe Tihomir Milovac, viši kustos MSU-a i Sabine Breitwieser, direktorica Generali Foundation, koja je predstavila kolekciju Generali.

Našu kolekciju ne čine samo umjetnička djela već i projekti vezani uz istraživački rad, rekla je Breitwieser.

Naziv izložbe održava činjenicu da se svi radovi u kolekciji bave prostorom. Skupina radova te kolekcije pokazuje pionirski način na koji su teme poput tijela, arhitekture i medija u socijalnom, medijskom i utopijskom prostoru propitivane. Mnogi radovi istražuju temu "slike i teksta" a sve je tematski isprepleteno s umjetnicima mlađe generacije, izjavila je.

Zagreb je, nakon Muenchena i Rotterdama, treće središte u kojem će se predstaviti izložba. Organizirali su je Generali Foundation iz Beča u suradnji s MSU-om iz Zagreba.

Zbirka Generali ima oko 1700 djela, koje je izradilo 170 umetnika. U zadnje vrijeme se dopunjuje konceptualnim djelima umjetnika iz srednje i istočne Europe, a prošle je godine obogaćena djelima Sanje Iveković i Gorana Trbuljaka, ćiji će radovi također biti izloženi u Klovićevim dvorima.

Izložba će biti otvorena do 9. prosinca, a realizirana je potporom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙