FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ Charles dobitnik nagrade za arhitekturu i urbanizam

WASHINGTON, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Britanskome princu Charlesusvečano je u Washingtonu uručena nagrada Vincent Scully za arhitekturui urbanizam zbog njegova doprinosa i projekata na tom polju, javlja upetak agencija France presse.
WASHINGTON, 4. studenog 2005. (Hina/AFP) - Britanskome princu Charlesu svečano je u Washingtonu uručena nagrada Vincent Scully za arhitekturu i urbanizam zbog njegova doprinosa i projekata na tom polju, javlja u petak agencija France presse.

Priznanje, koje je britanskom prijestolonasljedniku uručeno u četvrtak, prati i svota od 30.000 dolara koju će princ uplatiti u korist općina pogođenih katastrofalnim uraganom Katrina krajem kolovoza u Mississippiju.

Primajući priznanje princ je na svečanosti oslikao vlastitu viziju svijeta savršene arhitekture u kojemu bi gradovi bili sagrađeni u potpunom skladu s okolišem.

Radeći godinama u svome vrtu imao sam vremena "razmišljati što znači biti dio prirode a ne odvajati se od nje", rekao je princ te upozorio na opasnosti industrijalizacije koja može ugroziti okoliš.

Očuvanje okoliša jedna je od njegovih omiljenih tema o kojoj progovara na svojim putovanjima pa je to učinio i na primanju kod američkog predsjednika Georgea W. Busha poručivši mu da pred njim stoje "golemi izazovi i odgovornost" u tom području.

Bush u svijetu slovi kao državnik koji nije gorljivi pristaša očuvanja okoliša, poglavito jer odbija potpisati Protokol iz Kyota o smanjenju emisije štenih plinova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙