FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru otvorena izložba o Hrvatima iz Australije

VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - Dokumentarna izložba "Izbliza -Hrvati u Australiji" o životu australskih Hrvata i djelovanju hrvatskezajednice na tom kontinentu otvorena je večeras u dvorcu Eltz uVukovaru.
VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - Dokumentarna izložba "Izbliza - Hrvati u Australiji" o životu australskih Hrvata i djelovanju hrvatske zajednice na tom kontinentu otvorena je večeras u dvorcu Eltz u Vukovaru.

Predstavljajući izložbu postavljenu u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Gradskog muzeja Vukovar autorica izložbe Silvija Letica podsjetila je kako su se Hrvati u Australiju počeli doseljavati u 19. stoljeću, a danas ih u Australiji prema statistikama živi između 150 i 190 tisuća. Među njima nalazi se i oko 50-ak vukovarskih obitelji.

Posjetitelje na otvorenju izložbe pozdravili su i dopredsjednik Hrvatske matice iseljenika Domagoj Petrić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić i članica vukovarskog gradskog poglavarstva Antonija Kukuljica koja je izložbu i otvorila.

Izložba "Izbliza - Hrvati u Australiji" do sada je bila postavljena u desetak hrvatskih gradova, a građani Vukovara moći će je razgledati do 26. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙