FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava- Gospodarstvo-za ponedjeljak, 17. listopada

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događajeza ponedjeljak, 17. listopada.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 17. listopada.

ZAGREB - Na svečanom otvaranju radnog dijela 66. svjetskog SKAL kongresa, koji se od 16. do 21. listopada održava u Zagrebu i Dubrovniku, očekuje se oko tisuću turističkih profesionalaca, direktora, menadžera i vlasnika turističkih tvrtki iz 87 zemalja svijeta. SKAL kongres je, po ocjeni glavnih organizatora i domaćina Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), jedan od najvažnijih turističko-poslovnih događaja u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina, kojim se osim promocije Hrvatske kao turističke destinacije utječe i na povećanje turističkog prometa u zemlji u kojoj se održava.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića (10 sati, KD "Vatroslav Lisinski"). Po završetku svečanog otvorenja predsjednik Svjetskog SKAL udruženja-SKAL International Matanyah Hecht održat će konferenciju za novinare (12,45 sati, Lisinski).

ZAGREB - Sudionici projekta USAID-a Poduzetna Hrvatska na konferenciji za novinare izvijestit će o uspješnom predstavljanju hrvatskih proizvoda delikatesne hrane na međunarodnom sajmu hrane i pića Anuga u Koelnu. Na sajmu je više od 60 hrvatskih izlagača predstavilo 300-ak svojih proizvoda (11,00 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Pružatelj usluga mobilne telefonije Tele2 predstavit će svoje usluge, cijene i početak komercijalnog rada. Tele2 je treći mobilni operater u Hrvatskoj, iza njeg stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb (11 sati, Super Konzum, Ljubljanska avenija 108).

ZAGREB - Najveća godišnja smotra industrije oglašavanja u Hrvatskoj, 13. po redu FESTO 2005., koji će se održati od 20. do 22. listopada u Opatiji, bit će predstavljena na konferenciji za novinare. Manifestaciju, koju organizira Hrvatski oglasni zbor, predstavit će direktor FESTO-a Ozren Kanceljak. Ovogodišnji će FESTO okupiti više od 1.000 sudionika, a u konkurenciji za nagrade u svim kategorijama bilo je ukupno 300 radova (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Centar za civilne inicijative (CCI), HGK i Komora Zagreb prezentirat će projekt "Zagovaranje za veću zastupljenost poslovnog sektora u razvoju zajednice", koji CCI provodi uz financijsku potporu međunarodne organizacije Academy for Educational Development. Cilj prezentacije je upoznati tvrtke s mogućim oblicima njihovog većeg utjecaja na razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini te ih potaknuti da krenu u razradu vlastitog modela društveno odgovornog poslovanja kao sastavnog dijela ukupne poslovne strategije (12,00 sati, Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Promet u distributivnoj trgovini ostvaren u Zagrebu u prvom polugodištu ove godine iznosio je 55,95 milijardi kuna, od čega najveći dio - 27,63 milijardi kuna ili gotovo 50 posto u trgovini na veliko i posredovanju u trgovini. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje, u trgovini na malo i popravcima predmeta za kućanstvo istodobno je ostvareno 11,85 milijardi kuna prometa ili 21 posto ukupnog prometa u distributivnoj trgovini.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙