FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 20. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 20. listopada:
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. listopada:

ZAGREB - Predstavnici hrvatskog veletrgovca lijekovima i sanitetskim materijalom Medike i Zagrebačke burze potpisat će ugovor o uvrštenju redovnih dionica Medike u Službeno tržište (I. kotacija) Zagrebačke burze. Medika time postaje peta tvrtka čije su dionice uvrštene u najvišu kotaciju Zagrebačke burze, uz Croatia osiguranje, Istraturist, Plivu i Podravku (9,30 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA) organizira savjetovanje "Istine i zablude u vezi menadžerskih ugovora, plaća i bonusa članova uprave". Uz razmatranje pitanja i procesa prilagođavanja standardima menadžerskih ugovora u EU, tijekom savjetovanja će, među ostalim, biti predstavljeni i rezultati istraživanja o realnim plaćama i ostalim primicima članova uprava u hrvatskom gospodarstvu (10 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatsko agronomsko društvo (HAD) organizira javnu raspravu o prijedlogu programa razvitka svinjogojske proizvodnje u Hrvatskoj. Plan je programa u pet godina izgraditi 500 novih farmi. Tako bi se rekonstrukcijom postojećih farmi i okrupnjavanjem postigla proizvodnja od oko 161 tisuće tona svinjetine. Da bi se to ostvarilo, u idućih pet godina u razvoj svinjogojstva planira se uložiti 3,37 milijardi kuna, i to kreditima do deset godina otplate, uz kamatu od četiri posto (12 sati, HAD, Berislavićeva 6)

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar, održat će se savjetovanje "Etanol - obnovljivo biogorivo domaće proizvodnje" (9 sati, Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Hrvatski informatički zbor i Hrvatska gospodarska komora (HGK) održat će konferenciju za novinare povodom dodjele svjetskog priznanja ECDL fondacije za promicanje informatičke pismenosti hrvatskoj udruzi Mreža (12 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Poslovne komunikacije i predstavništvo frankfurtskog sajma (Messe Frankfurt) u Hrvatskoj organiziraju međunarodnu konferenciju za novinare na kojoj će najaviti sajam rasvjete, elektromaterijala i opreme za automatizaciju u zgradama "Light+Building", koji se održava u travnju iduće godine (10,45 sati, Hotel Arcotel Allegra, Branimirova 29).

ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prvoj polovici ove godine ostvarili 239,67 milijardi kuna ukupnog prihoda, što je 10,7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, no i ovo razdoblje pokazuje nastavak tendencije usporavanja realnog rasta prihoda, jednako kao i rashoda, stoji u mjesečnika "Gospodarska kretanja" Centra za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore (HGK). Ipak, prema podacima FINA-e korištenima u toj publikaciji, prihodi poduzetnika još uvijek realno rastu nešto bržom dinamikom od rashoda, što dovodi do sve veće pokrivenosti rashoda prihodima. Realni rast prihoda u prvih je šest mjeseci ove godine tako iznosio 7,4 posto, dok su rashodi realno povećani za 7 posto, da bi na kraju lipnja dosegnuli iznos od 225,82 milijarde kuna. Podaci FINA-e pokazuju i da je najveći dio ukupnih prihoda ostvaren na domaćem tržištu, dok su prihodi na inozemnom tržištu činili oko 12,7 posto ukupnih prihoda.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙