FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvih godinu dana "Virtualne slobodne države Rijeka"

RIJEKA,11. studenoga 2005.(Hina) - Udruga "Virtualna slobodna državaRijeka", obilježavajući prvih godinu dana postojanja, najavila je iincijativu za postavljanje skinute skulpture dvoglavog orla na gradskitoranj na Korzu u povodu 100. obljetnice njegova postavljanja te pokretanja tečajeva fijumanskog jezika, kao, kako je rečeno, dijalekta kojim govori talijanska nacionalna manjina u Rijeci.
RIJEKA,11. studenoga 2005.(Hina) - Udruga "Virtualna slobodna država Rijeka", obilježavajući prvih godinu dana postojanja, najavila je i incijativu za postavljanje skinute skulpture dvoglavog orla na gradski toranj na Korzu u povodu 100. obljetnice njegova postavljanja te pokretanja tečajeva fijumanskog jezika, kao, kako je rečeno, dijalekta kojim govori talijanska nacionalna manjina u Rijeci.

Kako je naveo predsjednik Udruge Danko Švorinić, VSDR je pokret za povratak riječkog identiteta koji se, kako je rekao, 80 godina od nasilnog oduzimanja ponovno probudio. Kazao je i da je VSDR pokret protiv tabu tema i predrasuda o Rijeci dodavši da je i sam naziv udruge u početku bio preradikalan da bi sada udruga postala prihvaćena i prepoznatljiva.

Švorinić je kazao da su do sada tiskane "putovnice" Virtualne slobodne države Rijeka te da je udruga pokrenula Newsletter Indeficienter na internetu u obliku informativnog portala te tiskanog dvomjesečnika Indeficienter u simboličnoj nakladi. Podsjetio i na inicijativu udruge za povratak povijesne zastave Grada Rijeke u tri vodoravna polja bordo, zlatne i plave boje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙