FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin podržao rad Udruge specijalne policije iz Domovinskog rat

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin danas je u razgovoru s predstavnicima Udruge specijalne policijeiz Domovinskog rata prihvatio inicijative vezane uz rješavanje statusaspecijalaca, pitanja policijskih zvanja, umirovljenja i povratkaneraspoređenih djelatnika, a u znak potpore radu Udruge prihvatio jepozivnicu da bude njezin počasni član.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je u razgovoru s predstavnicima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata prihvatio inicijative vezane uz rješavanje statusa specijalaca, pitanja policijskih zvanja, umirovljenja i povratka neraspoređenih djelatnika, a u znak potpore radu Udruge prihvatio je pozivnicu da bude njezin počasni član.

MUP u priopćenju navodi da je ministar dao potporu Udruzi u provođenju inicijativa i programa u svakodnevnom radu, a predstavnici Udruge, predvođeni predsjednikom Željkom Sačićem, zahvalili su mu na korištenju prostora na Policijskoj akademiji, gdje je i sjedište Udruge, te na dosadašnjoj dobroj suradnji s MUP-om.

Udruga djeluje dvije godine i broji oko 6.000 članova, ima 24 podružnice u svim županijama.

Najnoviji projekt Udruge odnosi se na izdavanje monografije sa slikama pripadnika Specijalne policije koja će sustavno prikazati povijest ustroja hrvatske policije.

U suradnji s Muzejom policije, koji je u fazi osnivanja, u ministrovu su kabinetu postavljene zastave ratnih postrojbi Specijalne policije, a njihove kopije proslijeđene su Vojnom ordinarijatu i ubuduće će biti dio vojnih hodočašća, kaže se u MUP-ovu priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙