FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel ponovno na čelu Udruge gradova

OPATIJA,18. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Udruge gradova uRepublici Hrvatskoj bit će i sljedeće četiri godine, u drugom mandatu,riječki gradonačelnik Vojko Obernsel, odlučeno je večeras na izbornojskupštini te udruge u Opatiji.
OPATIJA,18. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj bit će i sljedeće četiri godine, u drugom mandatu, riječki gradonačelnik Vojko Obernsel, odlučeno je večeras na izbornoj skupštini te udruge u Opatiji.

U Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj su 73 grada, a na izbornoj skupštini bili su nazočni predstavnici 54 grada.

Kako je priopćeno u izjavi za javnost, istodobno se u Opatiji trebala održati i izborna skupština Udruge općina u Hrvatskoj, no od 304 članice samo je 71 imala svoje predstavnike te nije bilo kvoruma. Dosadašnji predsjednik Udruge općina Ivo Emić proglasio je stanku, nakon koje je odlučeno da se skupština održi iako nema kvoruma. Za predsjednika u sljedećem mandatu ponovno je izabran Ivo Emić, načelnik općine Štefanje, stoji u izjavi Saveza Udruge gradova i Udruge općina .

Nakon izbornih skupština Udruga gradova i Udruge općina Vojko Obersnel otvorio je izbornu skupštinu Saveza koju čine članovi jedne i druge udruge. Predsjedatelj Obersnel je zaključio da odluke koje bi se donijele ne bi bile pravovaljane jer nema kvoruma, što je glasovanjem i potvrđeno.

Savez Udruge gradova i Udruge općina nevladina je i nestranačka organizacija koja djeluje više od trideset godina. Savez ima položaj nacionalnog predstavnika jedinica lokalne samouprave jer udruge koja ga čine okupljaju više od polovice gradova i općina u Hrvatskoj. Najvažnija uloga Saveza jest komunikacija sa središnjim vlastima o svim pitanjima koja utječu na položaj i ovlasti lokalne samouprave, a zauzima se za dosljednu decentralizaciju Hrvatske.

Za sutra su najavljene rasprave o "aktualnim temama funkcionalne i financijske decentralizacije" te o neposrednom izboru gradonačelnika i načelnika općina. Na konferenciji za novinstvo govorit će predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙