FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Romske udruge nezadovoljne svojim Vijećem

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Na današnjem sastanku predstavnikaudruga i Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba predstavniciudruga odbili su izvješće Vijeća, izrazivši nezadovoljstvo njegovimradom kao i odnosom grada, države i društva prema njima.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Na današnjem sastanku predstavnika udruga i Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba predstavnici udruga odbili su izvješće Vijeća, izrazivši nezadovoljstvo njegovim radom kao i odnosom grada, države i društva prema njima.

Kako je istaknuto na povremeno burnu sastanku, Vijeće, grad Zagreb i država ne bave se bitnim pitanjima gotovo 15 tisuća pripadnika romske zajednice u Zagrebu.

U svojem izvješću Vijeće, koje je predstavljao predsjednik Nazif Mehmedi, ističe kako je suradnja s udrugama slaba te da je ono "otvoreno za sve oblike suradnje". Velik broj udruga, od kojih su mnoge samo na papiru, stvara dojam razjedinjenosti Roma, objasnio je Mehmedi. To izvješće kritizirali su i članovi udruga, ocijenivši da se ništa ne čini za dobrobit Roma u Zagrebu, a predsjednik jedne od zagrebačkih romskih udruga Ivan Rumbak pozvao je Rome da budu jedinstveni te da će, ustreba li, organizirati i mirne prosvjede kako bi upozorili na težak položaj Roma u Zagrebu. Optužio je gradonačelnika Milana Bandića da je dvoličan te da politički manipulira Romima, rekavši da im mnogo obećava, ali da obećano ne ispunjava.

Predstavnici romskih udruga također su se požalili da na sastanak od pozvanih predstavnika gradskih i državnih vlasti nije došao nitko osim predstavnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙