FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobrano oko 500 kg maslina u masliniku Udruge branitelja

ŠIBENIK, 10. studenoga 2005. (Hina) - Oko 500 kilograma maslina pobranoje danas u zaleđu Pirovca u masliniku Udruge hrvatskih braniteljaoboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, a već večeras maslineće biti prerađene u solinskoj uljari, rekao je novinarima BrankoSmrček , predsjednik Udruge.
ŠIBENIK, 10. studenoga 2005. (Hina) - Oko 500 kilograma maslina pobrano je danas u zaleđu Pirovca u masliniku Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije, a već večeras masline će biti prerađene u solinskoj uljari, rekao je novinarima Branko Smrček , predsjednik Udruge.

Dodao je da je maslinik, površine 10.000 četvornih metara, oboljelim braniteljima početkom 2002. godine ustupio Pirovčanin Šime Sladić, te da je do sada obnovljeno 76 stabala maslina.

"Posađeno je i 85 mladih stabala koja će prvi plod dati za tri godine. Očekujemo ove godine oko 70 kilograma ulja, što je gotovo dvostruko više nego lani. Za maslinovo ulje osvojili smo ove godine zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju maslinara i uljara 'Orebić 2005.'", kazao je Smrček.

Istaknuo je da u obradi maslinika sudjeluju članovi Udruge i njihove obitelji, te kako se radi po savjetima stručnjaka što, rekao je, jamči da će ove godine ulje biti još kvalitetnije.

"No važnije od kvalitete ulja i osvajanja medalja na natjecanjima je radna terapija i druženje oboljelih branitelja naše županije, jer svi liječnici preporučuju upravo rad kao najbolji lijek za oboljele od PTSP-a. U Šibensko-kninskoj županiji nema samoubojstava branitelja oboljelih od PTSP-a.", kazao je Smrček.

Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije ima blizu 300 članova, a osim u masliniku, radna terapija provodi se i na druge načine.

Smrček je istaknuo nezadovoljstvo financiranjem Udruge, primijetivši da se država mora pobrinuti za rad takvih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙