FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavezni sastanci o etici za službenike Bijele kuće

MAR DE PLATA, 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednikGeorge W. Bush, u neugodnoj situaciji zbog afere koja je nastala zbogotkrivanja identiteta agentice CIA-e, zatražio je od suradnika daprisustvuju sastancima posvećenim etici i korištenju povjerljivihdokumenata, piše u dokumentu otkrivenom u subotu u Bijeloj kući.
MAR DE PLATA, 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush, u neugodnoj situaciji zbog afere koja je nastala zbog otkrivanja identiteta agentice CIA-e, zatražio je od suradnika da prisustvuju sastancima posvećenim etici i korištenju povjerljivih dokumenata, piše u dokumentu otkrivenom u subotu u Bijeloj kući.

Taj je dokument podijeljen novinarima u Mar del Plati, na istoku Argentine, gdje predsjednik Bush prisustvuje summitu Amerika.

Ta je odluka prva konkretna mjera koju je Bush poduzeo otkad je Lewis Libby, direktor kabineta američkog zamjenika predsjednika Dicka Cheneyja optužen za krivokletstvo i ometanje pravosuđa u aferi nastaloj zbog otkrivanja identiteta agentice CIA-e. Otkrivanje identiteta agenata CIA-e u SAD-u se smatra kaznenim djelom.

Pravosudni ured Bijele kuće koji predvodi Harriet Miers vodit će sastanke, rekao je dužnosnik Bijele kuće pred novinarima.

Sastanci su obavezni za službenike ureda predsjednika "koji imaju pravo pristupa tajnim dokumentima", kaže se u dokumentu u kojem se ističe da "neće biti iznimaka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙