FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Iran vjerojatno i dalje skriva nuklearne aktivnosti od međunarodne zajednice

BERLIN , 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Iran još nije upotpunosti otvoren prema UN-ovim inspektorima kada je riječ onuklearnom programu te zemlje te možda i dalje skriva nešto odmeđunarodne zajednice, izjavio je u četvrtak novi njemački ministarvanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.
BERLIN , 10. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Iran još nije u potpunosti otvoren prema UN-ovim inspektorima kada je riječ o nuklearnom programu te zemlje te možda i dalje skriva nešto od međunarodne zajednice, izjavio je u četvrtak novi njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

"Ovdje je svima potpuno jasno da nema transparentnosti. I dalje sumnjamo da su prisutni neki elementi koji nas navode na zaključak da se stvari u Iranu ne razvijaju onako kako bi trebale", rekao je Steinmeier.

Iran i dalje nastavlja proces obogaćivanja urana, koji se može upotrijebiti i za razvoj nuklearnog oružja. Službeni Iran opovrgava sumnje o takvom korištenju urana te tvrdi da se on koristi za poboljšanje kvalitete svakodnevnog života.

Iranci su uvjereni da će izvješće Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) biti pozitivno, rekao je predsjednik iranske Organizacije za atomsku energiju Gholamreza Aghazadeh. "Budući je naša suradnja s IAEA korektna, vjerujemo da će izvješće biti pozitivno", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙