FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran pokušava ublažiti Ahmadinedžadove izjavu o Izraelu

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Iran je pokušao u petak ublažitiposljedice izjave predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da bi Izraeltrebalo "izbrisati s karte", poručivši preko svojeg veleposlanstva uMoskvi da Ahmadinedžad nije namjeravao biti tako oštar, javljaReuters.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Iran je pokušao u petak ublažiti posljedice izjave predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da bi Izrael trebalo "izbrisati s karte", poručivši preko svojeg veleposlanstva u Moskvi da Ahmadinedžad nije namjeravao biti tako oštar, javlja Reuters.

"Ahmadinedžad nije namjeravao govoriti tako oštrim riječima i izazivati sukob", priopćilo je iransko veleposlanstvo u Moskvi, u prvoj službenoj reakciji na oštre kritike međunarodne zajednice.

"Posve je jasno da je Ahmadinedžad u svojem govoru naglasio ključno stajalište Irana, koje se temelji na nužnosti održavanja slobodnih izbora na okupiranim područjima", navodi se u priopćenju.

U međuvremenu, njemačka agencija dpa javlja da su u Iranu započeli masovni protuizraelski prosvjedi u znak solidarnosti s Palestincima.

Riječ je o tradicionalnim prosvjedima koje iranske vlasti organiziraju svake godine posljednjeg petka ramazana, a cilj im je oslobođenje Jeruzalema, najsvetijeg mjesta za muslimane nakon Meke, od izraelske okupacije.

Izraelski ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom, koji se nalazi u posjetu Francuskoj, u petak je ponovio upozorenje da će Iran za šest mjeseci posjedovati znanje za izradu atomske bombe, prenosi France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙