FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran službeno traži ponovno pokretanje pregovora s EU

TEHERAN, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Iran je u nedjelju službenozatražio da Njemačke, Francuske i Velike Britanije s Teheranom ponovnootvore pregovore o nuklearnom pitanju, izvijestile su iranske novinskeagencije.
TEHERAN, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Iran je u nedjelju službeno zatražio da Njemačke, Francuske i Velike Britanije s Teheranom ponovno otvore pregovore o nuklearnom pitanju, izvijestile su iranske novinske agencije.

Čelnik zadužen za iransko nuklearno pitanje Ali Larijani uputio je trojici europskih ministara vanjskih poslova pismo u kojem "inzistira na potrebi pregovaranja", navele su agencije Irna i Mehr.

Pregovori između Irana i tri spomenute zemlje EU prekinuti su u kolovozu kada je Islamska Republika jednostrano nastavila s preradom urana i kada je tvrdolinijaš Mahmud Ahmadinedžad postao predsjednik države.

Larijani je u pismu pozvao na "racionalne i konstruktivne pregovore u okviru međunarodnih pravila", objavila je agencija Fars.

Europski diplomat u Teheranu potvrdio je da je trojka europskih ministara primila pismo, ali nije želio razgovarati o njegovu sadržaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙