FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran povukao nekoliko svojih veleposlanika

ZAGREB/TEHERAN, 2. studenog 2005. (Hina) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad opozvao je svoje veleposlanike u Britaniji, Francuskoj,Njemačkoj i pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, objavio je u srijeduBBC News.
ZAGREB/TEHERAN, 2. studenog 2005. (Hina) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad opozvao je svoje veleposlanike u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, objavio je u srijedu BBC News.

Riječ je o dužnosnicima koji su aktivno sudjelovali u pregovorima o iranskom nuklearnom programu u vrijeme vladavine bivšeg iranskog predsjednika Mohamada Hatamija čijim se bliskim suradnicima smatraju, piše BBC.

Britanski medij navodi da bi povlačenje umjerenih iranskih diplomata moglo značiti oštriji pristup Teherana u rješavanju nuklearnog pitanja i prenosi ocjenu svoga analitičara u Iranu Sadeka Sabe da bi taj potez mogao izazvati zabrinutost u zapadnim prijestolnicama, poglavito zbog zastoja u pregovorima o nuklearnom programu.

Britanija, Francuska i Njemačka činile su 'trojku' koja je pregovarala s Iranom o nuklearnom programu i zagovarala umjereniji pristup dok su Sjedinjene Države optuživale Iran da pokušava razviti atomsko oružje i prijetile mu prijavom Vijeću sigurnosti UN-a te mogućim sankcijama.

Nakon što je Teheran odbacio ponudu europske pomoći kao neprihvatljivu i opet počeo procesuirati uran, pregovori su obustavljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙