FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran će nastaviti s obradom urana

BERLIN, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Iran će unatoč pritiskuSjedinjenih Država i Europske unije da obustavi svoj nuklearni programu nuklearnom postrojenju u Isfahanu od sljedećeg tjedna početi sobradom nove količine urana, izjavili su diplomati u srijedu.
BERLIN, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Iran će unatoč pritisku Sjedinjenih Država i Europske unije da obustavi svoj nuklearni program u nuklearnom postrojenju u Isfahanu od sljedećeg tjedna početi s obradom nove količine urana, izjavili su diplomati u srijedu.

"Počevši od idućeg tjedna Iranci će započeti novu fazu obrade urana u Isfahanu", izjavio je europski diplomat upoznat s rezultatima inspekcije UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Iran niječe da želi proizvesti nuklearno oružje i ustraje na tome da su njegovi planovi ograničeni na mirnodopsku proizvodnju električne energije no priznao je da je tijekom 18 godina prikrivao mnoge nuklearne aktivnosti od IAEA-a.

Zapadni diplomat blizak IAEA-u, koji je želio ostati neimenovan, rekao je da ne može dati pojedinosti o količini urana koja će biti obrađena u postrojenju u Isfahanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙