FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ne podržava izraelski poziv za izbacivanje Irana iz UN-a

WASHINGTON,27. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države u četvrtak suodbile poduprijeti izraelski poziv za izbacivanje Irana iz Ujedinjenihnaroda koji je uslijedio nakon što je iranski predsjednik zatražio dase "Izrael izbriše sa zemljovida".
WASHINGTON,27. listopada 2005.(Hina) - Sjedinjene Države u četvrtak su odbile poduprijeti izraelski poziv za izbacivanje Irana iz Ujedinjenih naroda koji je uslijedio nakon što je iranski predsjednik zatražio da se "Izrael izbriše sa zemljovida".

"Iran je član Ujedinjenih naroda. Mislim da umjesto toga trebamo ohrabriti Iran da se počne ponašati odgovorno kao pripadnik međunarodne zajednice", rekao je novinarima glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinežada u govoru u srijedu rekao je da Izrael mora biti "izbrisan sa zemljovida" nakon čega je zamjenik izraelskog premijera Shimon Peres izjavio da bi Iran trebalo izbaciti iz Ujedinjenih naroda.

McCormack kazao je kako bi Iran trebao prekinuti potporu terorizmu i prestati nastojati doći do nuklearnog oružja pod krinkom nuklearnog programa za civilnu uporabu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙