FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbacio izjavu EU-a kojom se traži prekid nuklearnih aktivnosti

TEHERAN, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Iran je u utorak odbacio izjavuEuropske unije (EU) kojom se Teheran poziva da prekine svoje iznimnoosjetljive nuklearne aktivnosti u centrali u Isfahanu.
TEHERAN, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Iran je u utorak odbacio izjavu Europske unije (EU) kojom se Teheran poziva da prekine svoje iznimno osjetljive nuklearne aktivnosti u centrali u Isfahanu.

"Poglavlja te izjave sastavljena su s ekstremističkih polazišta i ja ih ne prihvaćam", kazao je Ali Larijani, tajnik Vrhovnog vijeća za državnu sigurnost koji je zadužen za nuklearno pitanje, kako prenosi službena agencija Irna.

"Europljani žele utjecati na volju i na odlučnost Iranaca čineći psihološki pritisak na Iran, ali se varaju", dodao je po završetku konferencije o srednjoj Aziji i Kavkazu.

Teheran je u nedjelju predložio Europljanima obnovu nuklearnih pregovora koji su prekinuti u kolovozu, kada je Iran ponovo počeo s obogaćivanjem urana.

Europski ministri vanjskih poslova koji su se sastali u ponedjeljak ponovno su pozvali Irance da obustave sve aktivnosti u svezi s proizvodnjom obogaćenog urana, što je, po njihovu mišljenju, najbolje jamstvo da Islamska Republika neće proizvoditi atomsko oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙