FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački časopis: Iran pružio utočište za 25 dužnosnika al-Qaide

BERLIN, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iran je pružio utočište zaoko 25 visokih dužnosnika al-Qaide, među kojima trojici sinova Osamebin Ladena, Saadu, Mohamedu i Otmanu, izvijestio je njemački mjesečnikCicero u broju od četvrtka, pozivajući se na jednog člana zapadnihtajnih službi.
BERLIN, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iran je pružio utočište za oko 25 visokih dužnosnika al-Qaide, među kojima trojici sinova Osame bin Ladena, Saadu, Mohamedu i Otmanu, izvijestio je njemački mjesečnik Cicero u broju od četvrtka, pozivajući se na jednog člana zapadnih tajnih službi.

"Oni nisu u zatvoru, ni u kućnom pritvoru", rekao je taj neidentificirani dužnosnik.

Smještaj za te osobe, među kojima je Abou Ghaib, predstavljen kao glasnogovornik al-Qaide, omogućili su Čuvari revolucije koji im nude i logističku podršku i vojni trening, tvrdi časopis. Dužnosnici Al Qaide koji su utočište našli u Iranu, prema obavještajnom izvoru časopisa, potječu iz Egipta, Saudijske Arabije, Uzbekistana, Sjeverne Afrike i Europe.

Islamisti odlaze "Saudijcima kada žele novac, a Irancima kad im treba oružje, logistička podrška, utočište, obuka ili vojno-teroristička oprema", citira njemački časopis neimenovanog dužnosnika jordanskih tajnih službi.

Sjedinjene Države su već optužile Teheran da pruža utočište članovima al-Qaide, pa čak i da im dopušta nastavak terorističkih aktivnosti, kao što je bio slučaj s nekim njihovim članovima koji su sudjelovali u atentatima 11. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙