FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrov: Rusija suglasna s EU-om oko Irana

MOSKVA, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Rusija dijeli mišljenje Europskeunije (EU) o iranskom nuklearnom programu, objavljeno je u srijedunakon moskovskih razgovora o nastavku obogaćivanja urana u tojzemlji.
MOSKVA, 9. studenog 2005. (Hina/dpa) - Rusija dijeli mišljenje Europske unije (EU) o iranskom nuklearnom programu, objavljeno je u srijedu nakon moskovskih razgovora o nastavku obogaćivanja urana u toj zemlji.

Nema razlika u našim stajalištima, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka s Javierom Solanom, povjerenikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku, povjerenicom za vanjske poslove EU-a Benitom Ferrero-Waldner, britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom i njegovom austrijskom kolegicom Ursulom Plasnik.

Straw je istaknuo kako "europska trojka (Velika Britanija, Francuska i Njemačka) ne želi da se Iran prijavljuje Vijeću sigurnosti".

No, upozorio je da bi se to moglo dogoditi ako Iran ne bude ispunjavao svoje obveze.

Izaslanstvo EU-a željelo je konzultirati Lavrova o najnovijoj iranskoj ponudi za ponovnim otvaranjem razgovora s EU trojkom, koji su, prema Bruxellesu, mogući samo ako Iran u potpunosti prekine postupke dobivanja nuklearnog goriva.

Unija želi utjecati na Iran preko Rusije, koja gradi 800 milijuna vrijedan nuklearni reaktor u gradu Bushehru namijenjen proizvodnji nuklearne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙