FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednica Kosor u posjetu romskom naselju Lončarevo

ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade ipredsjednica vladina Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnogprograma za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas romsko naseljeLončarevo u općini Podturen, u Međimurskoj županiji.
ZAGREB, 8. studenoga 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i predsjednica vladina Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor posjetila je danas romsko naselje Lončarevo u općini Podturen, u Međimurskoj županiji.

U romskom naselju Lončarevo u 36 stambenih objekata žive 182 stanovnika. Potpredsjednica Kosor upoznala se sa stanjem u naselju koje je bilo poplavljeno ovoga ljeta, a za čiju je sanaciju vladino Povjerenstvo za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome žurno dodijelilo financijsku pomoć.

Potpredsjednicu Jadranku Kosor predstavnici tijela lokalne samouprave i predstavnici naselja upoznali su s tijekom prostornog uređenja naselja, kao i s organizacijom prijevoza za polaznike osnovne škole u Podturnu. Ona je s tim u vezi ponudila i svoju pomoć i dosljedno provođenje Nacionalnog programa za Rome i programa Desetljeće za Rome.

Jadranka Kosor posjetila je i dječji vrtić u naselju te darivala najmlađe stanovnike naselja.

U njezinoj pratnji bili su predstojnica Ureda za nacionalne manjine Milena Klajner, međimurski župan Josip Posavec i načelnik općine Podturen Josip Lepen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙