FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednica Kosor s predstavnicima Hrvatskog Caritasa

ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosorsastala se danas s predstavnicima Hrvatskog Caritasa, predvođenimpomoćnim biskupom zagrebačkim i predsjednikom Hrvatskog Caritasa,mons. Josipom Mrzljakom, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor sastala se danas s predstavnicima Hrvatskog Caritasa, predvođenim pomoćnim biskupom zagrebačkim i predsjednikom Hrvatskog Caritasa, mons. Josipom Mrzljakom, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Prenoseći zahvale hrvatskoj Vladi na dodijeljenim financijskim sredstvima Hrvatskom Caritasu za pomoć žrtvama nedavnog potresa u Pakistanu, predstavnici Hrvatskog Caritasa upoznali su potpredsjednicu Kosor s tijekom same akcije, koju provode u suradnji s Njemačkim Caritasom.

Ističući da je u ovom slučaju hrvatska Vlada po prvi puta dala financijska sredstva Hrvatskom Caritasu za žurnu provedbu socijalnih i humanitarnih programa, izrazili su želju za utvrđivanjem standarda i za buduće djelovanje u takvim okolnostima.

Predstavnici Hrvatskog Caritasa upoznali su potpredsjednicu Kosor i s provođenjem božićne akcije "Za tisuću radosti".

Riječ je o nastavku akcije koju Hrvatski Caritas provodi već treću godinu zaredom, a u sklopu koje je preko biskupijskih i župskih Caritasa pretprošle godine prikupljeno više od 2 milijuna kuna u novcu i materijalnim sredstvima te darivano više od 1000 obitelji, a prošle godine 3.750.000 kuna i darivano 4.700 obitelji.

Ovogodišnju akciju, prodajom prigodnih blagdanskih materijala, Hrvatski Caritas namjerava primarno provoditi putem osnovnih i srednjih škola, s posebnim naglaskom na financijsku i materijalnu pomoć rodiljama i trudnicama.

Glede toga zamolili su Vladu za pomoć u provedbi akcije, a potpredsjednicu Kosor za osobno sudjelovanje u akciji.

Predstavnici Hrvatskog Caritasa također su pozvali potpredsjednicu Kosor za svetu misu u Nedjelji Caritasa, 11. prosinca ove godine, u zagrebačkoj katedrali, što je ona i prihvatila, navodi se u priopćenju.

Podsjećajući neke mjere pronatalitetne politike što ih je uvela ova Vlada RH, kao što su, primjerice, povećanje rodiljnih naknada i mogućnost korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta, potpredsjednica Kosor upoznala je predstavnike Hrvatskog Caritasa sa zaustavljanjem opadajućeg demografskog trenda.

Istaknula je kako je u mjesecu rujnu ove godine po prvi put isplaćeno 533 naknada za novorođenčad više nego u mjesecu kolovozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙