FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo utvrdilo izmjene Prostornog plana Grada Zagreba

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko poglavarstvoutvrdilo je danas izmijene i dopune Prostornog plana Grada Zagreba iuputilo ih na javnu raspravu te dopunilo zaključak o utvrđivanju listeprioriteta važnih gradskih projekata.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko poglavarstvo utvrdilo je danas izmijene i dopune Prostornog plana Grada Zagreba i uputilo ih na javnu raspravu te dopunilo zaključak o utvrđivanju liste prioriteta važnih gradskih projekata.

Iz Prostornog plana izbrisane su četiri oznake za objekte posebne namjene koje će se, kako se predlaže, prenamijeniti u Generalnom urbanističkom planu.

Riječ je o vojnom kompleksu "Barun Filipović", Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO) u Maksimirskoj 63, vojnom kompleksu "Barutanski jarak", vojarni "Vukovarski branitelji" i vojnoj lokaciji "Sopnica".

Pomoćnica pročelnika gradskog Zavoda za prostorno uređenje Jadranka Veselić Bruvo novinarima je nakon sjednice zatvorene za javnost rekla da će na idućoj sjednici neke od tih lokacija biti unijete u GUP kao mješovite zone, a neke kao zona društvene namjene. Vojarna "Vukovarski branitelji", odnosno Trg pravde i vojni kompleks "Barun Filipović" bit će prenamijenjen u zonu javne i društvene namjene, Zapovjedništvo u Maksimirskoj prenamijenit će se u zonu mješovite, pretežito poslovne namjene, "Barutanski jarak" u zonu javne zelene površine, dok će "Sopnica" ući će u površinu za budući razvoj.

Na pitanje novinara hoće li Grad Zagreb za uzvrat nešto dobiti od Ministarstva obrane, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da možda premijer Sanader i Vlada budu "šire ruke i gradu nešto daju".

Na listu prioriteta važnih projekata za Grad Zagreb uvrštena je Nadbiskupija zagrebačka i Nadbiskupski duhovni stol.

Bandić je novinarima najavio obračun sa špekulantima i tajkunima, odnosno odlučnost grada za očuvanje parka prirode Medvednica bez obzira čije interese dirao.

Naveo je da su se kod donošenja GUP-a 'zeleni bregovi' olovkom pretvarali u građevinsku zonu. Tako se devastiralo osam milijuna četvornih metara, rekao je, dodajući da će se Grad zauzimati da se sirotinji omogući dogradnja, odnosno neće dozvoliti da im se ruše kuće.

Zagrebačko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici, između ostaloga, donijelo i odluku o potpori obnove koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" u iznosu od 15 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙