FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo upotpunilo sastav gradske uprave

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je upotpunilo sastav gradske uprave novim imenima koji će voditinove gradske urede.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je upotpunilo sastav gradske uprave novim imenima koji će voditi nove gradske urede.

Rješenje o prijamu na dužnost pročelnika Ureda gradonačelnika dobio je Marijan Maras, na dužnost pročelnika Gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak, a na dužnost pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić.

Poglavarstvo je imenovalo i dva nova pročelnika: Darka Vuletića za pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Krešimira Ladešića za pročelnika Gradskog ureda za opću upravu.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva novinari su se zanimali za nove pročelnike, posebno za pročelnika Gradskog kontrolnog ureda Mirka Heraka koji će voditi ured za unutarnju reviziju gradskih upravnih tijela, tijela Grada Zagreba i tijela mjesne samouprave.

U obrazloženju piše da je magistar ekonomskih znanosti i da ima položeni stručni ispit za gospodarskog inspektora te više od 25 godina radnog staža u struci.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije o njima podrobnije ništa rekao napominjući da će "biti prilike da se pročelnici predstave" te ocijenio da će "stvoriti upravu stručnih i kompetentnih ljudi".

Poglavarstvo je prihvatilo zaključak o izmjeni i dopuni zaključka o kupnji zemljišta za gradnju osnovne škole sa športskom dvoranom u Sesvetskim Selima kako bi od vlasnika Grad mogao otkupiti zemlju za 285 kuna po četvornom metru.

Grad Zagreb će zamijeniti nekretninu iste vrijednosti sa Zagrebačkom nadbiskupijom s tim da će dati zemljište na Zaprudskom otoku za zemljište na Jakuševcu "radi razrješavanja imovinsko pravnih odnosa za izgradnju pristupnih prometnica trgovačkom centru Getro s komunalnom infrastrukturom".

Danas je donesen zaključak o raspisivanju 70 studentskih Stipendija Grada Zagreba.

Tehnološkom parku d.o.o. odobreno je 360.000 kuna finacijske potpore "za subvencije najma poduzetnicima i projekte".

Većina novinara danas je potpisala pismo gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem su zatražili uspostavu audio i video veze između novinarske sobe i dvorane za sjednice Poglavarstva te uvid u dnevni red sjednica Poglavarstva, po mogućnosti s materijalima, najmanje dan prije sjednice. Bandić je rekao da će dnevni red s materijalima biti objavljivan dan unaprijed na webu, dok je za audio i video vezu poručio novinarima da i dalje "kucaju na zatvorena vrata".

Na sjednici je prihvaćen i zaključak o priznanju prava na upis vlasništva dvosobnog stana Nikici Jelaviću u zgradi na području Vrapča koji je dobio jer je bio vlasnik objekta koji je Grad rušio za potrebe infrastrukture. Riječ je o ispravku ugovora iz 1996. kojim je taj stan prenesen u njegovo vlasništvo.

Nikica Jelavić u javnosti je poznat kao optuženik u jednom od najvećih sudskih postupaka u Hrvatskoj, suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji. U medijima ga se već godinama imenuje kao jednog od šefova u zagrebačkom podzemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙