FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko poglavarstvo o mostovima, kongresnom centru...

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je prihvatilo zaključak o izradi studije za pripremu projektamosta preko rijeke Save u produžetku Ulice Republike Njemačke i mostau produžetku Vrapčanske ulice.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo zaključak o izradi studije za pripremu projekta mosta preko rijeke Save u produžetku Ulice Republike Njemačke i mosta u produžetku Vrapčanske ulice.

Prometni problemi su jedan od najvažnijih gradskih prioriteta, a ta dva mosta, za koje su unaprijed predviđeni koridori u postojećoj prostorno-planskoj dokumentaciji, smanjit će postojeću gužvu, ustvrdio je danas zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Slavko Dakić je naglasio da će zagrebački mostovi, konkurencijom struke u njihovu oblikovanju, napokon postati i simboli koji definiraju identitet Zagreba, a ne samo građevne konstrukcije.

Poglavarstvo je izmjenom zaključka o izradi Programa istraživanja podzemno-nadzemnog tračničkog sustava uključilo u izradu i Institut prometa i veza, uz Fakultet prometnih znanosti.

Na listu gradskih prioriteta danas je uvršten blok Savska-Jukićeva gdje bi se trebala omogućiti realizacija kongresnog centra.

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek je rekao da će taj prostor, koji dosad nije imao jasnu perspektivu, s kongresnim centrom i popratnim sadržajima dobiti i podzemnu garažu ispod tamošnjeg srednjoškolskog igrališta. Najavio je da se razmišlja i o drugim lokacijama gdje će se zasigurno graditi još kongresnih centara.

Članovi Gradskog poglavarstva danas su imenovali Stručno povjerenstvo za praćenje epidemiološkog stanja i prevenciju ptičje gripe, a predsjednik će biti dr. Mirando Mrsić. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar je najavio intenzivni monitoring Bundeka, Jaruna i područja Savica-Šanci te ustvrdio da nema nikakvog razloga panici jer su šanse za pojavu ptičje gripe u Zagrebu minimalne. Radi što boljeg informiranja građana, Gradski ured za zdravstvo izdao je i brošuru "Ptičja gripa-što trebate znati".

Poglavarstvo je prihvatilo izmjene Odluke o komunalnom redu jer postojeća odluka, kako je istaknuto, nije dostatna. Između ostalog, sve reklame, panoi i jumbo-plakati koji su postavljeni ilegalno grad će uklanjati odmah, bez upozorenja.

Taj će prijedlog uputiti po žurnom postupku na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙