FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Član gradskog Poglavarstva oštetio Kaštela za 50 tisuća kuna

SPLIT, 28. listopada 2005.(Hina) - Član Poglavarstva grada Kaštela M.P., stručni suradnik u gradskoj upravi L. D. i vlasnik građevne tvrtkeM. R. osumnjičeni su da su počinili kažnjivo djelo zloporabe položajai ovlasti, oštetivši grad za nešto više od 50 tisuća kuna, priopćenoje iz Županijskoga državnog odvjetništva (ŽDO) u Splitu.
SPLIT, 28. listopada 2005.(Hina) - Član Poglavarstva grada Kaštela M. P., stručni suradnik u gradskoj upravi L. D. i vlasnik građevne tvrtke M. R. osumnjičeni su da su počinili kažnjivo djelo zloporabe položaja i ovlasti, oštetivši grad za nešto više od 50 tisuća kuna, priopćeno je iz Županijskoga državnog odvjetništva (ŽDO) u Splitu.

Član Poglavarstva za komunalne poslove M. P. sa stručnim suradnikom L. D. omogućili su vlasniku građevne tvrtke M. R. da naplati i radove koje nije izveo.

Kažnjivo djelo počinjeno je zajednički i u dogovoru u namjeri da prisvoje i međusobno podijele 50.060,52 kune, za koliko je oštećen gradski proračun. Zahtjev Istražnom centru Županijskog suda u Splitu protiv člana Poglavarstva i njegovih pomagača podnesen je jučer.Obradbom je utvrđeno kako su okrivljeni, osim zloporabe položaja i ovlasti, počinili i kažnjivo djelo protiv službene dužnosti.

Postupak protiv okrivljenog trojca vodi se redovitim putem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙