FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo rebalans proračuna od 350 milijuna kuna

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko poglavarstvoprihvatilo je danas rebalans gradskog proračuna kojim su prihodipovećani za 350 milijuna kuna, pa time ovogodišnji proračun iznosipet milijardi i 985 milijuna kuna.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko poglavarstvo prihvatilo je danas rebalans gradskog proračuna kojim su prihodi povećani za 350 milijuna kuna, pa time ovogodišnji proračun iznosi pet milijardi i 985 milijuna kuna.

Rezultat je to, među ostalim, povećanja prihoda od poreza na dobit za 173 milijuna kuna, povećanjem poreza i prireza na dohodak za 35 milijuna kuna, povećanjem poreza na dohodak za decentralizirane funkcije za gotovo 20,5 milijuna kuna, povećanjem poreza na cestovna motorna vozila za 9,5 milijuna kuna itd.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je, na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva, kako je povećan prihod od poreza na dobit rezultat jačanja gospodarskih aktivnosti. U polemici oko rebalansa proračuna s jednim od novinara Bandić je rekao kako je Zagreb najsocijalniji grad jugoistočne Europe, te naglasio da Grad nije u blokadi, da mu pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić nije nudio ostavku i da nisu utrošena sva proračunska sredstva za tekuću godinu kako je objavljeno u jednom mediju.

Kojić rekao je da je rebalans potreban, jer se proračun planira konzervativno i u vrijeme kad još nisu poznati svi elementi, a naknadno se uravnotežuje shodno prilikama.

U strukturi rashoda povećani su izdaci za zaposlene za gotovo 8,4 milijuna, materijalni rashodi za 26,3 milijuna, povećane su subvencije društvima u javnom sektoru 36,2 milijuna kuna, naknade građanima i kućanstvima na temelju osiguranja i druge naknade za više od 60 milijuna kuna, rashodi za nabavu proizvedene dugotrajne imovine te ostali rashodi za 98,5 milijuna kuna.

Upitan zašto su među ostalim smanjena sredstva za objekte predškolskih i školskih ustanova za više od 23 milijuna kuna Bandić je rekao kako nisu ostvareni planirani projekti te da je novac za tu namjenu preraspodijeljen.

Poglavarstvo je odobrilo financijsku potporu trgovačkom društvu Sljeme Medvednica od 3,7 milijuna kuna i zagrebačkom kazalištu mladih od 100 tisuća kuna. Grad će među ostalim financirati dio radova na sanaciji objekta na Opatovini 15 stradalom u požaru u siječnju prošle godine u iznosu od 534 tisuće kuna.

Poglavarstvo je također prihvatilo zaključak o izradi Urbanističkog plana uređenja lokacije Gradišćanska - Cankareva - Ulica baruna Filipovića i Ulice grada Gospića - sjeveroistok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙