FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Županija osniva Zavod za zaštitu prirode

OSIJEK, 20. listopada 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjskežupanije na današnjoj je sjednici odlučilo osnovati Javnu ustanovuZavod za zaštitu prirode koji će se skrbiti za 15 zaštićenih područjaukupne površine 370,34 hektara.
OSIJEK, 20. listopada 2005.(Hina) - Poglavarstvo Osječko-baranjske županije na današnjoj je sjednici odlučilo osnovati Javnu ustanovu Zavod za zaštitu prirode koji će se skrbiti za 15 zaštićenih područja ukupne površine 370,34 hektara.

Zaštićeni dijelovi su, među ostalim, posebni ornitološki rezervat Podpanj kod Donjeg Miholjca, zaštićeni krajolik u Erdutu te više spomenika parkovne kulture u toj županiji.

U županijskom proračunu za ovu godinu za pripreme za početak rada Zavoda, predviđena u prvoj polovici iduće goodine, izdvojeno je 40 tisuća kuna, a više novca planira se izdvojiti u proračunu za 2006., istaknuto je.

Članovi Poglavarstva danas su prihvatili prijedlog županijskog Ekostožera da se Javnoj ustanovi Parku prirode "Kopačkom ritu" doznači 142.000 kuna za nabavu dvaju čamaca s motorima, dalekozora i druge opremu za praćenje ptica. Novac se doznačuje za prevenciju ptičje gripe jer u Kopačkom ritu obitava oko 70.000 ptica, istaknuto je.

Poglavarstvo je poduprlo kandidaturu osječkoga ŠRD-a "Drava" za domaćina 26. svjetskog klupskog prvenstva u športskom ribolovu koje bi se trebalo održati u lipnju sljedeće godine u Osijeku, ocijenivši to važnim događajem za Osijek i Županiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙